«

»

Huomenna alkaa Pitkis!

20130703_183457

Pitkis-Sport 2013. Kuva: Tuomas Kuhalainen/ arkisto

51. Pitkis-Sport liikuntaleiri starttaa maanantaina Kokemäen Pitkäjärvellä.

Tämän kertaisen leirin teemana on ”Ole fiksu”. Teeman mukaista toimintaa odotetaan tänä vuonna myös leiriläisten huoltajilta, joita kehotetaan tulemaan alueelle vasta kello 14.00 jälkeen, kun alue avataan. Eikä yhtään aikaisemmin.

Leirille on tulossa tänä vuonna 1450 leiriläistä. Leiripaikoista suurin osa varattiin jo viime kesänä, jolloin ilmoittautuminen tämän vuoden Pitkikselle käynnistettiin.

Kuva: Pitkis-Sport

Leirin johtaja Krista Tuomisto. Kuva: Pitkis-Sport

Leirin johtajana toimii Krista Tuomisto, joka on aloittanut leiriin valmistumisen pakkaamalla leirillä tarvittavia tavaroita. Hän kehottaa leiriläisiä varautumaan tämän kertaiseen leiriin sään mukaisesti, sillä kesä on tänä vuonna ollut tavallista viileämpi.

-Erityisesti yöksi pitää varautua että on lämpimät vaatteet. Villasukat jalkaan ja pipo päähän! Tuomisto neuvoo.

Tuomisto korostaa myös fiksua liikkumista kunnon varuisteilla.

Leirin teema ”Ole fiksu” näkyy koko leirin ajan muun muassa ohjelmassa ja leirin aamunavauksissa. Teema ei ole kuitenkaan yhtä konkreettinen, kuin edellisinä vuosina.

-Teema näkyy arjen askareina ja teeman asioihin kiinnitetään huomiota koko leirin ajan.

Pitkiksellä tullaan nuorille opettamaan tänä vuonna myös muun muassa ympäristöasioita, kierrätystä. hyviä käytöstapoja sekä muiden huomioonottamista.

-Haluamme opettaa lapsiakin huomaamaan jos joku on yksin ja ajattelemaan, että hänetkin pitäisi ottaa mukaan juttutuokioon tai leikkiin.

Leirin teemaan kuuluu myös fiksu käyttäytyminen sosiaalisessa mediassa. Vaikka monet sosiaalisen median palvelut eivät sovellu alle 12-vuotiaille, käyttävät niitä jo monet ala-asteikäiset lapset. Leirillä halutaan kiinnittää tähänkin asiaan huomiota, jotta lapset oppivat käyttämään some-palveluita fiksusti. Ohjaajille on laadittu kattava tietopaketti, jotta he osaavat opettaa leiriläisille hyvää käyttäytymistä sosiaalisessa mediassa.

-Nämä ovat sellaisia asioita mistä lapset eivät ole välttämättä kuulleet koskaan kotona.

1 comment

  1. Nimetön

    Vihdoinkin se alkaa! Vuosi ollaankin jo odotettu!

Kommentit eivät ole päällä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje