«

»

Ampparit juhlii kymmenvuotisjuhlaansa – Julkaisivat aikakoneen

Ampparit 1.7.2004

Ampparit.com uutispalvelu sen avautuessa 1.7.2004. Kuva: kuvankaappaus

Uutisportaali Ampparit.com juhlii tänään kymmenvuotissyntymäpäiväänsä, sillä 1.7.2004 palvelu avattiin ensimmäisen kerran.

Tasan kymmenen vuotta sitten kaksi opiskelijaa avasivat Ampparit.com uutisportaalin. Tuolloin netti oli huomattavasti nykyistä erilaisempi. Esimerkiksi palvelun toteutuksessa käytettäviä RSS-syötteitä ei pahemmin käytetty.

-Ilmapiiri oli hieman toisenlainen, ehkä hieman kuin villissä lännessä, kertoo Ampparit.com blogissaan.

Ampparit on tänään julkistanut aikakonesovelluksensa, jolla pääsee tutustumaan Amppareiden ensimmäiseen versioon ja sen uutisiin 1.7.2014. Aikakoneen matkaan voi hypätä tästä.

Tuolloin Ammpparit seurasivat 63 eri uutislähdettä. Nyt niitä on 260. Ampparit toimii nyt myös netti-tv:n aikakaudella.

-Ampparit.com on ilmainen uutispalvelu Suomesta. Palvelumme toimii 24 tuntia vuorokaudessa ja päivittää itseään aktiivisesti Suomen suosituimmista verkkomedioista. Tämä tarkoittaa, että käyttämällä Ampparit.com-sivustoa pääset nauttimaan uunituoreista uutisista täysin ajan hermolla. Ampparit.com siis hakee taukoamatta uusia uutislinkkejä internetistä ja kaikki linkit johtavat julkaisijoiden alkuperäisiltä sivustoilta löydettyihin uutisiin, kerrottiin Ampparit.com infossa 1.7.2004.

Ampparit pääsivät otsikoihin ensimmäisen kerran sunnuntaina 10.10.2004 Karjalan Heiliin. Myöskin tammikuussa 2006 uutispalvelu pääsi Tietokone-lehden 10 kuuminta web-palvelua – listaukseen.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje