«

»

Talvinopeusrajoitukset teille ensi viikolla

Kuva: Liikennevirasto

Kuva: Liikennevirasto

Ensi viikon aikana siirrytään koko maassa talvinopeusrajoituksiin.

Liikenneviraston mukaan pimeä kaksinkertaistaa ja liukkaat tiet moninkertaistavat onnettomuusriskin. Riskiä voidaan pienentää talvinopeusrajoituksiin siirtymällä.

Lokakuun loppuun mennessä suurin sallittu nopeus moottoriteillä on 100 kilometriä tunnissa ja maanteillä pääasiassa 80 kilometriä tunnissa.

Rajoitusten tullessa voimaan alenee nopeudet 80 kilometriin tunnissa noin 7 800 tiekilometrillä. Satasta saa ajaa noin 520 tiekilometrillä. Sään ja kelin mukaan vaihtuvilla tieosuuksilla on marraskuun alusta helmikuun loppuun suurin sallittu nopeus 100 kilometriä tunnissa. Maaliskuun alusta hyvissä keliolosuhteissa nopeusrajoitus voidaan nostaa 120 kilometriin tunnissa.

Yksittäisillä tieosuuksilla nopeusrajoitus saatetaan pudottaa 80 kilometristä tunnissa joko 70 km/h tai 60 km/h.

Kesänopeuksiin palataan maalis- huhtikuun vaihteen tienoilla.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje