«

»

Poliisi toivoo malttia joululiikenteeseen

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Poliisi valvoo joululiikenteen sujuvuutta päätieverkostoilla. Kuva: Tuomas Kuhalainen

Poliisi toivoo joululiikenteessä käytettävän malttia ja kohteliaisuutta, jotta kaikki matkalaiset pääsisivät turvallisesti perille nauttimaan läheistensä kanssa joulurauhasta.

-Ajonopeuksien sovittaminen nopeusrajoitusten ja olosuhteiden mukaisesti, turvalaitteiden käyttäminen sekä selvä ja virkeä kuljettaja, kertoo poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta.

Poliisi varoittaa myöskin talvikeleistä. Tiet ovat varsinkin iltaisin ja aamuisin erittäin liukkaat. Lumisella ja jäisellä tiellä ajoneuvon pysähtymismatka on 90-190 metriä 80 km/h nopeudella, eli yli 100 metriä pidempi, kuin kesäkeleillä. Pimeys sekä lumisateet haittaavat näkyvyyttä.

Poliisi muistuttaa myöskin turvavälistä ajoneuvojen välillä.

-Lisäksi ennakoivalla ajotavalla saamme pelivaraa liikenteen ääritilanteisiin, jotka voivat syntyä myös meistä itsestämme riippumatta.

Jo pienetkin ylinopeudet, eli 5-10 km/h lisäävät turhia ohituksia sekä onnettomuuden riskiä. Poliisi kehottaa jättämään kiirehtimisen pois ja varaamaan matkaan riittävästi aikaa.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje