«

»

Yle: Simpukat estämässä Kokemäenjoen ruoppausta

Kokemäenjoen tulvasuojelun vuoksi toteutettavalle ruoppaukselle on tulossa suuri este. Uhanalainen vuollejokisimpukka, uutisoi Yle.

Ylen mukaan jo vuosia on Porissa kiistelty Kokemäenjoen kunnossapitoruoppauksista keskustan alueella, sillä jokeen on valunut vuosien saatossa maa-ainesta, joka aiheuttaa tulppaa joen virtaukselle.

Ruoppaukselle ehdittiin jo myöntää ympäristölupa, mutta kesän nikkelivuoto toi suuren muutoksen suunnitelmiin, kun joesta löydettiin uhanalaisia vuollejokisimpukoita.

Nikkelivuoto tuhosi noin viiden miljoonan simpukan populaatiosta noin miljoonan. Nyt ruopattavaksi suunnitellulla alueella simpukoita on noin 30 000.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje