«

»

Tykkylumi saattaa katkoa sähköjä

Märkä lumi, eli tykkylumi saattaa katkoa sähköjä ensi yön ja huomisen aikana.

Lauantaina alkaneet lumisateet saattavat aiheuttaa sähkönjakelun katkoksia, varoittaa Ilmatieteen laitos. Raskas tykkylumi saattaa taivuttaa puita sähkölinjoille ja katkoa näin sähköjä.

Lumisateen aikana lämpötilat ovat nollan tuntumassa ja tykkylumi tarttuu helposti tuossa lämpötilassa puihin. Pisimmillään tykkylumen aiheuttamat sähkökatkot ovat kestäneet useita vuorokausia.

Suomen ympäristökeskus varoittaa lisäksi suurten hallien kattorakenteisiin kohdistuvasta painosta. Kattorakenteita suositellaan tarkkailemaan lumikuorman kasvaessa 80-100 kg/m2.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje