«

»

Tulkkilan liikuntahallia vastustava kansanäänestysaloite lain vastainen

Kokemäellä on jätetty kunnallista kansanäänestystä koskeva aloite koskien liikuntahallin tarpeellisuutta.

Allekirjoituksia aloite on saanut yhteensä 374, joista suoraan hyväksyttäviä kunnallisista kansanäänestyksistä annetun lain edellytykset täyttäviä on Kokemäen kaupunginhallituksen mukaan nolla kappaletta.

Aloitteen allekirjoittajat ovat esittäneet tiedoikseen ainoastaan nimensä, kotikuntansa sekä allekirjoituksensa. Lain mukaan aloitteessa tulisi olla tieto siitä, onko henkilö Kokemäen kaupungin äänestysoikeutettu asukas sekä mikä on aloitteen tekijän ammatti tai toimi sekä osoite.

Kokemäen kaupunki on tammikuun lopulla Väestörekisterikeskuksesta tarkistanut allekirjoittajien kotipaikkakunnat. Kokemäkeläisiä 374 allekirjoittajasta on vain 318 kappaletta.

Suurin syy hylkäämiseen on ollut henkilön ikä. 29 allekirjoituksista on alle 18-vuotiaan henkilön. Lisäksi 8 allekirjoituksista on ulkopaikkakuntalaisen ja viideltä allekirjoituksista puuttuu etunimi. Neljältä taasen on unohtunut nimenselvennys ja kotikunta.

Äänestyksen järjestäminen vaatii vähintään viisi prosenttia kunnan äänioikeutetuista allekirjoittamaan aloitteen. Vuoden 2014 äänioikeusrekisterin mukaan paikkakunnalla olisi 6413 äänioikeutettua henkilöä. Allekirjoittajia aloitteessa on vain 4,96 prosenttia.

Kaupunginjohtaja Reijo Siltala esittää kaupunginhallitukselle, että todetaan, ettei aloite täytä kunnallisista kansanäänestyksistä annetun lain edellytyksiä, sekä että allekirjoittajien määrä on liian vähäinen.

Päätösehdotuksen mukaan asiasta ei tehdä enempää toimenpiteitä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje