«

»

Kansallisen koulutuskeskuksen johtajan nimityspäätöstä vaaditaan purettavaksi

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Krista Kiuru Kokemäellä. Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kansallisen koulutuskeskuksen arviointikeskuksen johtajan virkanimityksestä on tehty jälleen kantelu. Opetusministeri Krista Kiuru (sd) ajoi voimakkaasti Harri Peltoniemeä tähän virkaan.

Peltoniemi on toiminut Porin yliopistokeskuksen johtajana.

Nimityksen purkamista vaatii Peltoniemelle hävinnyt Helka Kekäläinen. Hän on lähettänyt Korkeimmalle hallinto-oikeudelle purkuvaatimuksen, jossa kerrotaan virkanimityksen täyttävän kaikki poliittisen viran tunnusmerkit.

Kiuru on sosiaalidemokraatti, kuten myöskin Harri Peltoniemi. Molemmat ovat lisäksi kotoisin samalta paikkakunnalta, eli Porista.

Kekäläinen oli aiemmin kannellut asiasta myös oikeuskanslerille, joka ei löytänyt suoranaisia laittomuuksia nimityksessä. Oikeuskanslerin huomio kiinnittyi kuitenkin siihen, kuinka voimakkaasti Kiuru ajoi Peltoniemeä virkana.

Aiheesta kertoi aiemmin Satakunnan Kansa.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje