«

»

Soneran monopoli murtui

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Sonera markkinoi valokuituverkkoaan Kokemäen kaupungintalolla. Kuvassa vasemmalla laajakaistakoordinaattori Tarmo Mäkelä. Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kokemäen laajakaistaverkkoon tuli 13. toukokuuta allekirjoitetun sopimuksen nojalla myöskin Satapirkan Puhelin. Yritys tavoittelee 50% markkinaosuutta verkosta.

Sonera sai laajakaistaverkkoon kovan kilpailijan, ja yhdelle yritykselle myönnetty monopoli kaatui. Satapirkan puhelin ei kilpaile hinnalla, vaan laadulla sekä palvelulla. Heidän hintansa on samaa luokkaa, kuin Soneran.

Lisäpalveluna Satapirkan puhelin tarjoaa myöskin kaapelitelevision.

Satapirkan puhelimella on yli 1000 valokuituasiakasta Ikaalisten ja Parkanon seudulla ja Pohjois-Satakunnan seutuverkossa lähes 300.

Nyt valokuituverkossa on valittavana kaksi eri operaattoria. Ennen valinnanvaraa ei ole ollut, vaan ainoa vaihtoehto on ollut Sonera.

Kokemäen laajakaistakoordinaattori Tarmo Mäkelä selittää Sydän-Satakunnalle, ettei mistään monopolista ole ollut kyse, vaikka selvästi Soneralla oli monopoli valokuidussa, eihän sillä ollut kilpailijoita?

Verkossa on lähes 1100 taloutta mukana, joista noin 60 on taloyhtiöitä.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Sydän-Satakunta.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje