«

»

Valokuidun kustannusarvio on ylittynyt miljoonalla

Laajakaistaverkon rakennustyöt rantautuivat keskiviikkona Pappilan alueelle. Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kokemäen valokuituverkon rakennustöiden kustannusarvo on ylittynyt ja Kokemäen Teollisuuskylä Oy hakee kaupungilta lisärahoitusta.

Kustannusarvio oli aluksi 4,8 miljoonaa euroa, joka on noussut nyt noin 5,8 miljoonaan euroon.

Liittyjien määrä on kasvanut 1 050, kun alun perin liittyjiä oli 900. Maanrakennusolosuhteet ovat lisäksi olleet oletettua vaikeammat.

Kokemäen Teollisuuskylä on Kokemäen kaupungin konserniyhtiö. Hankkeen rahoitus jakaantui seuraavasti: kaupungin myöntämää lainaa 3,25 miljoonaa euroa, 0,8 miljoonaa euroa liittymismaksuja, kaupungin avustusta 0,4 miljoonaa ja Viestintäviraston avustus 0,4 miljoonaa euroa.

Nyt yritys anoo kaupungilta lisälainaa hankkeen loppuun saamiseksi 1,3 miljoonaa euroa. Kaupunginjohtaja Reijo Siltala puoltaa lainan myöntämistä.

Asiaa käsitellään kaupunginhallituksessa 8. kesäkuuta.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje