«

»

Kolmen kuukauden kesälomia haikaillaan

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Tulkkilan koulun 1-5 luokkalaiset aloittavat lukuvuoden tänään evakossa vanhalla yhteiskoululla. Kuva: Tuomas Kuhalainen

Aikaisemmin kouluissa kesälomakausi kesti kesäkuusta syyskuulle, mutta nyt tänäkin vuonna koulut aloitetaan tänään elokuun alussa.

Kesäloman lyhentämistä perustellaan sillä, että uudestavuodesta juhannukseen olisi ilman taukoja liian pitkä kausi. Ja sama taas syksyllä.

Kyllä oppilaat varmaan pidemmän kesäloman toivossa jaksaisivat puurtaa, opettajista en nyt niin tiedä.

Koulujen alkaminen ennen elokuun puolta väliä johtaa nyt siihen, että kesä päättyy juuri parhaimmassa kohdassaan, juuri kun aurinko on kesäkuisen vesisateen keskeltä päässyt näyttäytymään.

Ennen kouluissa vietettiin kolmen kuukauden kesäloma, pari joululomaviikkoa ja hiihtoloma.

Kuitenkin

Suomen byrokratian hitauden vuoksi tähän asiaan tuskin saadaan muutosta vielä täksi lukuvuodeksi, eikä varmaan pariin vuosikymmeneenkään, joten muistutamme jo nyt autoilijoita hidastamaan kaasujalkaansa varsinkin koulujen lähistöllä.

Myöskin Kokemäen Tulkkilantiellä on alennetut nopeusrajoitukset, jotka johtuvat Tulkkilan koululaisten remonttievakosta vanhalla yhteiskoululla.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje