«

»

Kokemäellä oppilasasuntolaan sijoitetaan sata pakolaista

Kokemäelle majoitetaan tällä viikolla sata turvapaikanhakijaa.

Tiistaina iltapäivällä tuli tieto, että Sataedun vanhaan oppilasasuntolaan perustetaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Maahanmuuttotilanne on nyt niin räjähtänyt käsiin, että keskusten määrää tulee kasvattaa huomattavasti.

Asuntola on tavoite ottaa turvapaikanhakijoiden käyttöön jo tällä viikolla.

Lisäksi Harjavallan Satalinnan vastaanottokeskuksen paikkamäärä on tavoite kasvattaa nykyisestä 260 paikasta 450 paikkaan.

Päätös tuli, mutta kuntalaisilta ei ole kysytty yhtään mitään. Miten käy yleisen turvallisuuden? Siitä voit keskustella alla olevalla palstalla.

8 comments

Hyppää kommentti lomakkeelle

 1. Timå

  Ehkä ei nyt päätoimittajan kannata uskoa kaikkia huhuja mitä liikkuu Tokmannin pihalla.

 2. RTK

  Tuomas poista nämä tekstisi tai korjaa asenteesi. Pakolaiset ovat hädän alla. Heitä on mm. vainottu. Ajattele itse jos olisit samassa tilanteessa. Poista tekstisi ennen kuin joku tekee rikosilmoitulsen rasismista. Rikosilmoitus voidaan tehdä myös näistä kirjoituksistasi

  1. Tuomas Kuhalainen

   Ja tähän on sitten tultu sananvapaassa Euroopassa, että kansa luulee, että jokaisesta kirjoituksesta, joka liittyy maahanmuuttoon voidaan tehdä rikosilmoitus rasismista.

   Jos viherpeippo tai kukkahattu katsoisi tekstiä hieman tarkemmin, niin huomaa ettei siitä löydy lainkaan muuta rotusorttoa, kuin sortoa suomalaisia kohtaan.

   Tee rauhassa rikosilmoitus! Toistaiseksi sana on vielä vapaa.

   Ja entä nämä ns. ”17-vuotiaat” iPhone-pakolaiset? Ovatko he sinusta hätää kärsiviä?

 3. Mm mm mm

  Mun mielestä tää on menny aivan liia pitkälle. Yksi pakolainen saa 1600e kuussa ku työtön Suomalainen, koulua käynyt kansalainen saa vaan neljäsosan tästä. Eine pakolaiset tarvi ku ruokaa ja katon päänpäälle, eikä tuota summaa rahaa. Rahaa jos on pakko antaa niin ehkä jotai 100e kuussa jos edes sitä.
  Joku vois oikeasti hajottaa nykyisen poppoon eduskunnasta ja luoda uuden. Ei tällä menolla saada muutaku sisällissota aikaseks.

  1. Reetta Hulmi

   Turvapaikanhakijoille myönnettävä tuki on 1.2.2010 lähtien 30 prosenttia pienempi kuin vähimmäistoimeentulotuki. Esimerkiksi yksin asuvan, aikuisen turvapaikanhakijan toimeentulotuki on 292 euroa kuukaudessa. Vastaanottokeskuksessa asuvan turvapaikanhakijan on tällä toimeentulotuella katettava ruoka, vaatteet, hygienia, liikennemaksut ja muut henkilökohtaiset menot. Lapsilisään tai esimerkiksi opintotukeen turvapaikanhakijat eivät ole oikeutettuja.
   Mikäli turvapaikanhakija saa vastaanottokeskuksessa päivittäiset ateriat, vähennetään toimeentulotuen perusosasta 79 prosenttia.
   Vuonna 2011 Suomessa tuli voimaan laki kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta. Lainmuutoksen myötä Suomessa luovuttiin toimeentulotuen maksamisesta ja siirryttiin vastaanottorahan maksuun. Samalla tuen tasoa leikattiin.
   Terveydenhuoltopaketti ei ole yhtä laaja kuin Suomen kansalaisten saama, vaan se kattaa välttämättömät terveydenhuoltokulut.
   Lähteet: http://www.pakolaisneuvonta.fi, http://www.yle.fi

  2. Habibi

   Miten sen laskee Reeta. Heille kuitenkin järjestetään asunnot, koulut jne toimeentulo. Eivätkä he tule maksamaan laitakaan työllä verokolehtia. Sanoisin, että kallista on! Mikäli lasketaan vielä ne kulut joita maksetaan veroeuroista kuten tulkit, lääkärit ja muu virkavallan käyttö jne jne on hinta ERITTÄIN KOVA!

 4. Nimetön

  Tässä tekstissä ei ole mitään,miksi tämä pitäisi poistaa. Päätoimittaja ei itse ottanut kantaa esim.turvallisuuteen vaan avasi aiheesta keskustelun. Eikä kaikkien tarvitse myöskään puolustaa näitä maahamme saapuvia,kaikki heistä eivät ole pakolaisia vaan käyttävät tätä kriisiä hyväkseen.

Kommentit eivät ole päällä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje