«

»

Poliisi suojelee rikollisia ja syyttää kauppiasta

Kokemäen poliisin partioauto. Kuva: Tuomas Kuhalainen

Poliisiauto Kokemäen poliisiaseman pihassa.

Porin R-kioskin toiminta julkaista näpistelijöiden kuvat sosiaalisessa mediassa on saanut poliisin varpailleen.

Poliisin mukaan kuvien julkaiseminen ylittää yksityisyydensuojan rajan ja voi johtaa kunnianloukkaussyytteeseen. R-kioskin ovessa oli kuitenkin ollut jo varoitus, jossa kerrottiin, että näpistämällä hyväksyy, että kuva julkaistaan sosiaaliseen mediaan. Eli tämän sopimuksen pitäisi olla yhtä pätevä, kuin esimerkiksi yksityisellä pysäköinninvalvonnalla?

Suurta huolta on päivän mittaan kansalaisissa herättänyt se, että poliisi suojelee mielummin rikollisia, kuin syyttömiä kansalaisia ja yrittäjiä, jotka yrittävät torjua näpistyksiä ja varkauksia.

Jos näpistät kaupasta, olet itse jo munannut itsesi, et voi kunnianloukkaamisesta kauppaa syyttää. Mediakohun saattelemana R-kioski poisti kuvat näpistelijöistä puoliltapäivin, saatuaan kuuden tunnin aikana selville varkaiden nimet, joka näytti kuinka hyvä sosiaalinen media on rikosten selvittämisessä.

4 comments

Hyppää kommentti lomakkeelle

 1. imaami kolehmainen

  Poliisi huolestui kosks tiesi että kunniakansalaiset ne siellä varastelee. Poliisin ylijohtaja on harras muslimi joka taitaa vääräuskoisille valehtelun.

 2. Jari Virtanen

  Hyvä Pori ja Kokemäki! Näin vähennetään rikollisuutta. Kun tarpeeksi moni tuon tekee, aletaan se pikkuhiljaa hyväksyä ja saadaan siitä laillista! Kaikki mukaan projektiin!

 3. Thomas

  Miten tämä voi olla ongelma, kun Länsi-Pasilan K-Marketin kauppias on julkaissut jo useampaan kertaan netissä Youtubevideoita näpistelijöistä? Jos joku poliisi alkaa nillittää julkaisuista, niin kysykää että eikö sen pitäisi olla niin että kaikki ovat tasavertaisia, ja kun K-Ratiksen kauppias Saku Kytölä voi julkaista, niin voidaan mekin.

  Selvennykseksi niin olen itse vahvasti sen kannalla että kuvien tai näpistelijävideoiden julkaiseminen on juuri sitä mitä pitää saada tehdä.

 4. Jussi

  Kannatetaan. Hyvin vahvasti!

Kommentit eivät ole päällä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje