«

»

Pääkirjoitus: Postin automaatitkin lakkoilevat

Kuva: TreFilm Ab/ Posti

Kuva: TreFilm Ab/ Posti

Postin toiminnalla ei ole enää mitään rajaa. Eikö riitä, että työntekijät ovat jatkuvasti lakossa jonkun ihan tyhjänpäiväisen syyn takia, ja tästä syystä asiakkaat voidaan sitten unohtaa täysin.

Nyt sitten ovat vielä postin pakettiautomaatitkin menneet lakkoon. Asiaa selitetään postin Facebook-sivuilla ilman tarkempia tietoja. Lopussa perinteinen: ”pahoittelemme häiriöitä ja pyrimme korjaamaan viat pikimmiten.” Päivitykseen on tullut useita, kärkkäitäkin kommentteja, joihin ei sitten ole viitsitty vastata, toisin kuin vaikka Matkahuollolla, jonka Facebook-sivuilla vastataan yhteydenottoihin aina.

Posti on tuhlannut rahaa jatkuvasti ilmeensä kohottamiseen. Ensin vuonna 2007 yrityksen nimi vaihdettiin Itellaksi, jolla tavoiteltiin kansainvälisiä markkinoita. No, miten niillä kansainvälisillä markkinoilla kävi? Taisi tulla takkiin ja reippaasti.

Virhe korjattiin vuoden 2015 alussa, jolloin nimi vaihdettiin takaisin Postiksi. Mitä tämä nimillä leikkiminen oikein maksoi? Jokaisen postiauton ja liikkeen ja myymälän mainosten uusiminen jonkun päähänpiston takia? Veronmaksajien rahoilla, ja samalla irtisanotaan työntekijöitä minkä ehditään.

Vika, että lähetykset eivät toimi tai kulje ajallaan ei ole kiinni näistä työntekijöistä, vaan johdosta ja hallinnosta, joka pyrkii pienen maan kansallisen postilaitoksen muuttamista globaaliksi posti-imperiumiksi.

Yrityksen mainoslause ”Sujuvampi arki” tuntuu tässä yhteydessä vitsiltä. Joka vuosi on postimerkin hintaa pikkuhiljaa nostettu, ja sitten ihmetellään, miksi postia lähetetään vähemmän.

Pakettiautomaatit ovat kyllä hyvä keksintö, ne palvelevat lähes aina, eikä ole kiinni postin aukioloajoista. Lisäksi nettikaupoista saa edullisen toimituksen postin pakettiautomaattiin.

Tämä postinen, eli läpyskä, jonka väliin mainosposti kerätään on taas täysin turha idea, josta ei ole mitään hyötyä. Suomalaiset eivät ole tottuneet tähän läpyskään ja se tuo vain turhaa paperiroskaa.

Kuitenkin postin pitäisi keskittyä vain päätoimialalleen, eli takaamaan suomalaisille sujuva posti– ja jakelupalvelu, ei vain imagon näennäinen kohottaminen.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje