«

»

Kellot siirretään huomenna kesäaikaan

Kuva käyttäjältä dkalo

Kuva käyttäjältä dkalo

Kesäaikaan siirrytään sunnuntaiaamuna, jolloin kelloja siirretään kello kolmesta kello neljään.

Kellojen siirron alkuperäisenä ajatuksena oli antaa ihmisille mahdollisuus nauttia valoisista kesäilloista pidempään.

Asiaa on perusteltu myös energiansäästöllä, mutta tutkimustulokset osoittavat, ettei kellojen siirrosta nykypäivän tietoyhteiskunnassa ole käytännön hyötyä. Valot palavat toimistoissa vaikka ulkona paistaisikin aurinko.

Vastaavasti kellojen siirto vaikeuttaa ihmisen sisäisen kellon toimintaa ja voi vaikuttaa unirytmiin vielä kuukausienkin ajan.

Talviaikaan, eli niin kutsuttuun normaaliaikaan siirrytään taas 30. lokakuuta.

Kellojen siirto saattaa aiheuttaa sekaannuksia esimerkiksi joukkoliikenteen aikatauluihin. Kellot tulee muistaa siirtää mieluiten jo lauantai-iltana oikeaan aikaan ja mahdollinen sunnuntain aamuherätys varmistaa.

Matkapuhelimet siirtyvät automaattisesti kesäaikaan, jos puhelimen asetuksista on määritetty, että aika ja päivämäärä määritetään automaattisesti. Kuitenkin useina vuosina on ollut ongelmia varsinkin Lumia-puhelimien osalta, että laitteet ovat päivittyneet kesäaikaan tai talviaikaan milloin sattuu. Jos haluat varmistaa herätyksen sunnuntaiaamuksi, kannattaa mieluiten asettaa soittamaan vanhan ajan mekaaninen herätyskello sekaannusten välttämiseksi.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje