«

»

Japanilaista kukkienasettelutaidetta Harjavallassa

Kuva: Lukijan kuva

Työpajan vetäjä, kuvataiteilija Tatuso Hoshika. Kuva: Lukijan kuva

Harjavallan Emil Cedercreutzin museolla järjestetty työpaja opetti halukkaille japanilaista kukkienasettelutaidetta.

Asetelma kuvaa luontoa. Tavoitteena on hetkeen tarttuminen. Ikebana, suomeksi kukkien tie yhdistää luonnon ja ihmisyyden kukkien ja muiden asetelman rakenneosasien sommittelun avulla. Se on kehittynyt japanilaisten buddhalaismunkkien temppeleihin valmistamista uhrikukka-asetelmista.

Symbolisesti asetelman katsoja on aurinko.

Työpajaa oli vetämässä kuvataiteilija Tatuso Hoshika. Asetelmia kasaamaan oli tullut parikymmentä naista. Perinteisesti taidemuoto on kuitenkin japanissa suunnattu miehille ja sallittu naisille 1800-luvulla.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje