«

»

Näkökulma: Kuka valitsi liikuntahallin värit?

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Halli näytti paremmalta vielä rakennusvaiheessaan. Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kokemäen Haapionkatua silmäillessä huomaa, että yksi ei sovi kuvaan.

Se on meidän melkein valmis liikuntahallimme, johon investoiminen uhkaa syöstä muutenkin heikossa taloustilanteessa olevan kaupungin ikuiseen velkavankeuteen.

Tulkkilan koulukin on saanut uutta väriä pintaan, kuten myöskin liikuntahalli. Kuitenkaan sen enempää sävyjä ei ole mietitty, vaan otettu tietenkin se kaikkein kirkkain ja räikein keltainen, joka ei yksinkertaisesti sovi yhteen Tulkkilan koulun hillitymmän keltaisen kanssa.

Värillä ei ole väliä, suurin virhe tehdään kuitenkin sävyn kanssa. Rakennuksen tulisi olla sopusoinnussa ympäristönsä kanssa, mutta uuden liikuntahallimme kohdalla on otettu käyttöön lisäksi liian moderneja muotoja.

Värisävyn olisi pitänyt olla yhtäläinen Tulkkilan koulun sävyjen kanssa, mutta edes tässä yksinkertaisessa asiassa päättäjämme eivät ole onnistuneet. Eikö olisi tullut edullisemmaksi hankkia suurempi määrä yhtä maalia, kuin kahta erisävyä?

Halli näytti paremmalta ennen noita kirkkaan keltaisia levyjä, eli pelkällä rungolla, kuin keltaisella sävyllä.

Uskoisin että viimeistään ensi talvena ongelmaksi muodostuu myöskin liikuntahallin katolta tippuva lumi. Liikuntahalli näyttää olevan väkisin ahdettu liian pienelle tontille ja lumi tippuu Haapionkadun puolelle ja voi aiheuttaa vielä lisäksi vaaratilanteita.

Mutta näiden asioiden kanssa on opittava elämään. Virkamiehet ovat sitä varten, että sekoittavat täysin selvätkin asiat, jopa värisävyn. Muutosta kuitenkaan koskaan saadaan aikaan.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje