«

»

Kolumni: Ennakkosensuurin aika ei ole ohi

Päivitettyä tietoa 29.7. kello 22.00: Suomen valtamedia uutisoi, että MV-lehden palvelinten ylläpitäjä, NP Networks olisi yksipuolisesti lakkauttanut lehden nettisivut. Kuitenkin lehden siirtyminen uusille palvelimille on tehty sovussa ja yhteisymmärryksessä, kertoi lehden päätoimittaja Ilja Janitskin Facebookissa hetki sitten.

Perun siis puheeni koskien palvelinten ylläpitäjän sensuurista, ja muokkaan kolumniani hieman. Syynä virheeseen oli, että menin luottamaan valtamediaan.

Suomea on kutsuttu oikeusvaltioksi. Maaksi, jossa saa sanoa mitä ajattelee, olla juuri sellainen kuin olet ja näyttää se. Nyt kuitenkin totuus alkaa paljastua.

Tänään illalla avasin Iltalehden nettisivuston, jossa oli heti isot otsikot: ”MV-sivusto on suljettu” MV-lehteä on haukuttu valemediaksi, valhemediaksi sekä rasistiseksi julkaisuksi.

Mutta, mikään mielipide tai kirjoitus ei voi olla syy ennakkosensuuriin. Ei mikään.

Palvelintilan ylläpitäjää on haukuttu ja jahdattu samalla tavalla kuin Janitskinia. Hänet painostettiin sulkemaan MV-lehden palvelimet, mutta hän ei tähän suostunut. Janitskin kuitenkin sopi asiasta palvelinten ylläpitäjän kanssa ja he päättivät yhteistoimin, että kaikkien kannalta olisi parempi toimia ulkomaalaisilla palvelimilla. Aluksi uutisoitiin, että palvelinten ylläpitäjä olisi yksipuolisella ilmoituksella sulkenut sivut, vaikkei näin ollut kuin valtamedian mukaan.

MV-lehden ”sulkemista” on juhlittu koko valtamediassa ja Yleisradiossa varmaankin jopa kilistelty shamppanjoita veronmaksajien piikkiin.

MV-lehti on toiminut vallan vahtikoirana. Sivustolla on julkaistu lukuisia paljastuksia ja se on yksi suosituimmista verkkomedioista maassamme. Olen lukenut lehteä päivittäin jo pitkään ja todennut, että se kertoo totuuden, kaunistelematta, mitään siihen lisäämättä tai pois jättämättä.

Sananvapaus tarkoittaa, että jokaisella on oikeus julkaista, ja ennakkosensuuria ei sallita. Tämäkö ei ole ennakkosensuuria, joka kielletään perustuslaissa. Sananvapaus ei voi riippua siitä, pahastuuko joku viesteistä. Jos joku ei nyt MV-lehden uutisiin usko tai niistä tykkää, ei kukaan pakota sivustoa lukemaan.

Euroopan ihmisoikeussopimuksessa asiasta todetaan näin: ”Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta.”

Tämä ei ole koko totuus. MV-lehden päätoimittajaa, Ilja Janitskinia on jahdattu kissojen ja koirien kanssa, lytätty ja haukuttu, ilman mitään syytä.

Suomalaiset mediat ovat vain vallan sylikoiria, eivät vahtikoiria, kuten asian pitäisi olla. Maamme tilanne on nyt niin huono, että totuus on saatava leviämään ja asioille tehtävä jotakin. Me velkaannumme kokoajan. Ja velkaantumistakin pahempi ongelma, eli pakolaiset, ovat suuri menoerä sekä turvallisuusuhka. Kuitenkin media kaunistelee asioita. Yleensä halutaan vetäviä otsikoita ja lööppejä. Maahantunkeutujista niitä olisi tarjolla, jos vain lehdet niistä haluaisivat linjansa vuoksi kirjoittaa.

Jos yksi tärkeä mediavaikuttaja voidaan ajaa alas viranomaisten toimesta, ei voida enää puhua oikeusvaltiosta. Tämän perusteella, jos vaikkapa perustat blogin ja ostat palvelintilat, ja kirjoitat sitten oman mielipiteesi,ja joku siitä sitten menee pahastumaan, voidaan sivustosi sulkea rangaistukseksi.

MV-lehti ei kuitenkaan luovuta. Se on tarkoitus avata pian uudelleen uusilla palvelimilla, jonka jälkeen taas jatketaan entistä vahvempana taistoon bropagandalaitoksia vastaan.

Suomen vallasta korruptoitunut poliisi on siis vaatinut Helsingin käräjäoikeutta määräämään kolme yritystä keskeyttämään verkkoviestien jakelun ip-osoitteista, joissa julkaistaan MV:tä ja Uber Uutiset-lehtiä.

Voiko siis koko kansan turvallisuudesta vastaava viranomainen pyrkiä vaientamaan suuressa suosiossa olevan uutismedian? Onko se demokratiaa? Onko se oikeusvaltion kriteerien mukaista.

Suomi ei ole oikeusvaltio, vaan poliisivaltio jossa virkamiehet voivat ennakkosensuroida uutissivustoja sekä rajoittaa ihmisoikeuksiamme valtamedian tuella ja samalla peitellä omia virkavirheitään.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje