«

»

Stop-merkkiä ennen ei aina kuulukaan pysähtyä

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Monien harhaluulo on, että Stop-merkkiä ennen tulisi aina pysähtyä. Tämä väite on kuitenkin väärä.

Ennen merkkiä ei tarvitse pysähtyä, vaan ensisijaisesti tulee pysähtyä asfalttiin maalatulle valkoiselle pysäytysviivalle. Monet kuitenkin pysähtyvät Stop-merkin kohdalle, vaikka näkyvyys tuolta paikalta olisikin huono.

Samalla monesti itse pysäytysviivalle pysäyttäminen unohtuu, joka tarkoittaa merkin noudattamatta jättämistä, vaikka olisitkin pysähtynyt.

Tämän huomaa varsinkin Kokemäen Tulkkilantien ja Kauvatsantien risteyksessä. Monet pysäyttävät ennen suojatietä, josta sitten kiihdyttävät suoraan Kauvatsantielle ilman pysäytysviivalle pysähtymistä, joka sijaitsee noin metrin suojatien jälkeen ja pari metriä itse Stop-merkin jälkeen.

Tämä luo liikenneturvallisuuden kannalta riskin, sillä ennen suojatietä näkyvyys päätielle on huono. Jos ennen suojatietä pysähtyykin, tulee pysähtyä myöskin valkoisella merkitylle pysäytysviivalle.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje