«

»

Laittomasti maassaoleville sakkoja – Ei maastapoistoa

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Poliisi on kiristänyt toimintaansa laittomasti maassaoleskelevien elintasopakoloisten suhteen.

Satakunnan Kansan mukaan poliisi on käynyt sakottamassa Porin Teljän seurakunnan Väinölän kirkolle majoitettuja laittomasti maassaolevia.

Heillä on valitusprosessi käyty jo loppuun eikä kielteiseen päätökseen ole saatu muutosta, sillä maahanmuuttovirasto on todennut, ettei heidän tilanne ole pakolais- tai turvapaikanhakija-statuksen mukainen.

Kyseessä on ulkomaalaisrikkomus, jos maassa oleskelee oleskeluoikeuden päättymisen jälkeen. Rikoksesta määrätään tavallisesti 20 päiväsakkoa, mikä tietää elintasopaikoisen kohdalla, eli yleensä ilman tuloja olevalla henkilöllä 120 euron sakkoja.

Poliisin toimivalta rajoittuu tällä hetkellä sakon kirjoittamiseen ja kehotukseen poistua maasta.

On herännyt kysymyksiä, miksei mitään kongreettisia toimia laittomasti maassaolevien karkoittamiseen ole tehty.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje