«

»

Turvapaikanhakijoiden kahvilassa terveystarkastus – Katso tulos

Kokemäen Käräjätien ja Kauvatsantien risteykseen perustettiin toukokuussa Jakamisen paikka ry:n Bazaari-niminen kahvila ja ravintola. Nyt turvapaikanhakijoiden pyörittämän kahvilan terveystarkastus-raportti on viimein julkistettu.

Leader Karhuseutu on myöntänyt Euroopan maaseudun kehittämisen maaseuturahastosta tukea hankkeelle vihdoin ja viimein käsiin saamiemme asiakirjojen mukaan 49 901,99 euroa. Rahoitus koostuu EU:n osuudesta 16 767,07 euroa sekä Suomen valtion osuudesta 15 179,22 euroa, kunnan osuus on 7 984,31 euroa, lisäksi hankkeelle on myönnetty yksityistä rahoitusta 9 980,40 euroa.

Hankkeen tavoitteena on Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle toimitetun tiedon mukaan tarjota työtä ja tekemistä turvapaikanhakijoille sekä maahanmuuttajille sekä parantaa kohderyhmän työelämävalmiuksia.

Ja nyt sitten se viikon vitsi. Pyhäjärviseudun ympäristötoimiston 24.5. tekemän tarkistuksen tulos on ”oivallinen” kaikissa kategoriossa, mukaan lukien ”henkilökunnan toiminta ja koulutus.”

Kokemäkeläinen kävi toukokuussa kuvaamassa haastattelua paikan päältä ja kuvauskalustoomme tarkoituksetta tallentui kuvaa keittiöstä, jossa turvapaikanhakija kauhoo käsin ilman suojahanskoja kyynerpäätä myöten ruokaa kattilasta lautaselle. Tästä kommenttia pyydettyämme Jakamisen Paikka ry:n toiminnanjohtaja Terhi Vainionperä löi toimittajalle luurin korvaan.

Kysyimme asiasta myös kommenttia Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mediapalvelusta, jossa esittämääni videota pidettiin hyvinkin huolestuttavana.

Kohua herättänyt kohtaus löytyy yllä olevalta videolta kohdassa 6:35. Alla hankkeen julkiset asiakirjat, ensimmäisenä Oiva-raportti, jonka jälkeen on hankkeen tukipäätöksen asiakirjat. Kommenttilomake löytyy myös jutun alta.

 

4 comments

Hyppää kommentti lomakkeelle

 1. Sorranos

  Tuohan nyt on naurettavaa. Eikö tarkastaja ole nähnyt videota missä kaivellaan kattilasta safkaa lautaselle paljailla käsillä juuri kun on hipelöity ties mitä pintoja ennen keittiöön menoa niinkun videokin todistaa.

 2. Ahmed

  Suomessa kaksois-standarit! Suomalaisea seurataan haukkana ja ”kunniavieraat” saavat tehdä mitä huvittaa eikä kukaan välitä!! V..tu mitä paskaa!!

 3. kelpo

  Sosialismia pahimmillaan. Julkisella rahalla + kaikenmaailman avustuksilla(veronmaksajilta varastettua rahaa) tälle turvapaikanhakijoiden ”yritykselle” saadaan tavalliset ravintola-alan yritykset jotka pärjäävät omillaan nurin.

  Tajukangas teki hyvän jutun asiasta

  https://pt-media.org/2017/06/15/kokemaen-sotapakolaisten-parturi-kahvilan-toiminta-jatkuu-50-000e-apurahan-voimin/

 4. peekoo

  Nää harrastelijat ja hintojen polkijat saa tietysti täyttä kelan tukea ja nappaavat vielä palkkaa ”maaseutuelinkeinotuen” varjolla. Toiminta on rikollista ja laitonta mutta vain joillekin sallittua.

  Tarjotaanko tuolla ”Basaarissa” Ramadanin aikana ruokaa päivisin vai onko se vasten Allahin tahtoa, että pitää vain aurongonlaskun jälkeen syodä.

Kommentit eivät ole päällä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje