«

»

Harjavallassa hirvikolari – Poliisi varoittaa hirvistä

Kuva: Ari Ahtiainen/ Liikenneturva

Poliisi varoittaa, että hirvien liikkuminen on vilkasta erityisesti syksyllä.

Kiima, hirven metsästys ja siirtyminen talvilaitumille lisäävät poliisin mukaan hirvien liikkumista ja samalla hirvikolari-riskiä.

Liikenneturva ohjeistaa autoilijoita vähentämään nopeutta hirvivaara-alueilla ja tarkkailemaan tien vierustoja erityisesti paikoissa, joissa puuta tai pensaikkoa kasvaa tien läheisyydessä.

Eläimen juostessa tielle se on pyrittävä väistämään eläimen takapuolelta.

Torstaina kuuden aikaan aamulla huittislainen nainen oli ajanut valatie 2:lla Harjavallassa Porin suuntaan, kun ajosuunnassa vasemmalta oli metsästä tullut tielle hirvi. Törmäyksessä autoon tuli vahinkoja sen etuosaan ja tuulilasi rikkoontui. Hirvi jäi makaamaan noin 30 metrin päähän metsään.

Poliisi joutui lopettamaan hirven. Kuljettaja loukkasi itsensä kolarissa ja hän joutui käymään terveyskeskuksessa tarkistuttamassa vammansa.

Myös keskiviikkona sattui hirvikolari yhdeksän aikaan illalla Säkylässä. Harjavaltalainen mies kuljetti henkilöautoa tiellä 204 Säkylässä Euran suuntaan, kun autosta nähden vasemmalta puolen tietä juoksi hirvi metsästä. Hirvi törmäsi auton vasempaan kylkeen.

Autoon tuli isohkoja painaumia ja sen tuulilasi särkyi onnettomuudessa. Ensihoitohenkilökunta tarkasti kuljettajan vammat paikan päällä. Hirvi loukkaantui törmäyksessä ja poliisi kutsui suurristavirka-avun jäljestämään haavoittunutta eläintä.

Poliisin mukaan hirvet liikkuvat aktiivisimmin aamu- ja iltahämärissä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje