«

»

Vuodenvaihde työllisti hätäkeskusta

Kuva: Hätäkeskuslaitos

Kuva: Hätäkeskuslaitos

Vuodenvaihteessa hätäkeskukseen soitettiin yhteensä 9000 puhelua ja joulun juhlapyhien aikana 19 500 puhelua.

Joulun puheluista hätänumeroon kuulumattomia oli 4 600. Puheluiden yhteismäärä oli hieman laskenut viime jouluun verrattuna.

Vuoden vaihteessa 31.12. klo 18 ja 1.1.2015 klo 6 välisenä aikana hätäkeskus vastaanotti yhteensä 9 000 puhelua. Määrä oli samaa tasoa, kuin vuosi sitten.

Vuodenvaihteen hätäpuheluista 50 prosenttia välitettiin poliisille, 26 prosenttia terveystoimelle ja 4 prosenttia pelastustoimelle. Loput, eli yhteensä 1 500 puhelua olivat tahattomia virhesoittoja, ilkivaltaisia puheluita sekä muita ilmoituksia, jotka eivät kuuluneet hätäkeskukseen.

-Kansalaisilla on entistä parempi tietoisuus hätänumeron oikeasta käytöstä. Sekä joulun juhlapyhinä että vuodenvaihteessa soitettiin vuoteen 2013 verrattuna vähemmän hätänumeroon kuulumattomia puheluita. Se on tärkeää, koska turhat puhelut voivat viivästyttää todellisessa hädässä olevien avunsaantia, kertoo Hätäkeskuslaitoksen teknisten palveluiden johtaja Jukka Aaltonen.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje