«

»

Kommentti: Uusiutuva energia vie veronmaksajien rahat

Kuva käyttäjältä MDGovpics

Kuva käyttäjältä MDGovpics

Valtion sekä erityisesti ”vihreiden” tukema uusiutuva energia aikoo laajeta Satakuntaankin.

Yle uutisoi, että Nakkilaan kaavaillaan 20 hehtaarin suuruista aurinkovoimalaa. Tuotanto olisi tarkoitus aloittaa jo ensi vuoden kesän lopuilla.

Hyvä, mutta hyödytön. Meillä Suomessa aurinkoiset päivät ovat niin harvassa, että aurinkopaneelit tekevät vain ja ainoastaan tappiota. Sama on tuulivoimaloidenkin kohdalla.

Vihreät eivät kuitenkaan ole kertoneet julkisuuteen, paljonko näistäkin hömpötyksistä aiheutuu kuluja valtiolle ja sitä kautta veronmaksajille.

Uskon, että paljon halvemmalla oltaisiin rakennettu ydinvoimala, joka tuottaisi nykyaikaisesti ja kustannustehokkaasti tarvittavan energian Suomelle sekä siitä riittäisi mahdollisesti vieläpä myyntiinkin. Tällä hetkellä olemme täysin tuontisähkön varassa.

Energiaomavaraisuus täytyisi olla 110%. Tätä lukemaa ei saada ainakaan uusiutuvilla energianmuodoilla, vaan vanhalla kunnon ydinvoimalla. Naapurit, joilta sähköä ostamme tuottavat sähkönsä näillä menetelmillä. Heillä turvallisuus ei ole laisinkaan sillä tasolla, kuin meillä täällä Suomessa.

Jos ajattelemme ydinvoimalan vaaroja, ja siitä syystä emme saa sellaisia maahamme, vaarat ovat silti olemassa. Jos naapureidemme heikomman turvallisuuden omaavat reaktorit räjähtävät, ei tilanne näytä hyvältä Suomenkaan kannalta, eli sama tilanne, kun jos suomalainen ydinvoimala räjähtäisi.

Kuitenkin Suomessa ydinvoimaloiden turvallisuus on niin taattu, että räjähdystä ei tarvitse pelätä.

LUE MYÖS:
20 hehtaarin aurinkovoimapuisto Nakkilaan – 17.4.2015

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje