«

»

Kolumni: On tullut aika elvyt… ei kun säästää!

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Suomeen tarvitaan nyt säästöjä ja leikkauksia oikeista paikoista, ei lisää velkaa.

Poliitikot yrittävät luoda vaalien alla kuvan, että elvyttämisellä tuotaisiin suomeen lisää työpaikkoja. Vasemmistoliiton vaalilause ”Jo riittää leikkaukset, nyt on aika elvyttää!” ei johda mihinkään.

Vaikka korot ovatkin alhaalla ja velkaa saa tehtyä helposti lisää, pian korot taas nousevat ja laina kallistuu. Nyt ei ole aika teatterille. Nyt tarvitaan säästöjä.

Säästöjä pitää tehdä oikeista paikoista. Kunnista ja terveydenhuollosta ei tule säästää, saati lapsista ja nuorista. Poliitikot ajattelevat, että lapset ovat helppo säästökohde, kun he eivät voi äänestää. Minusta säästöjä tulisi tehdä ennemminkin julkisesta hallinnosta.

Viranhaltijoita ja byrokraatteja on tuhat kertaa se, mitä tarvitsemme. Leikkauksia tulisi tehdä myöskin kansanedustajien ja ministerien palkoista ja työsuhde-eduista.

Veroja ei voi enää nostaa. Tällä hetkellä työntekijä tekee monta kuukautta vuodessa palkatonta työtä valtiolle maksamalla veroja.

Julkisia palveluita tarvitaan, mutta ei nykyisessä mittakaavassa olevaa hallintoa. Kansanedustajien palkkaa pitää leikata. Tuota työtä ei tehdä rahan, vaan kutsumuksen takia. Mutta kuka nyt omasta pussistaan pois ottaisi?

Nyt tarvittaisiin kansanäänestys, eikä mikään neuvoa antava, vaan päätöksen tekevä kansanäänestys kansanedustajien palkkojen laskusta sekä julkisten menojen pienentämisestä.

Tällä menolla Suomi on Kreikan tasolla alta aikayksikön.

Muista tämä, kun äänestät eduskuntavaaleissa sunnuntaina 19. huhtikuuta!

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje