«

»

Kolumni: Mahdollinen hyökkääjä yllättäisi Suomen housut kintuissa

Talvisota internet

Tällä hetkellä Suomi ei ole uhattuna. Toisin oli talvisodassa.

Suomen varmaankin yksi parhaista presidenteistä, Sauli Niinistö vastaili nuorten kysymyksiin erilaisista poliittisista sekä presidentin virkaan ja vapaa-aikaan liittyvistä sekoista.

Yksi 4. luokkalainen kysyi presidentiltä, miten hän toimisi, jos joku muu maa hyökkäisi Suomeen.

Niinistö ei usko, että mikään maa olisi hyökkäämässä kimppuumme. Ja eihän olekaan. Tällä hetkellä ei ole ajankohtaista pelätä hyökkäystä, mutta aina tulee olla valmiina.

Suomi on leikannut maanpuolustuksen määrärahoja siihen pisteeseen, että jos ulkopoliittinen tilanne merkittävästi muuttuisi, ei puolustusvoimilla riittäisi edes ammuksia. Huoltovarmuus olisi heikko ja ruokapula välitön uhka, ellei apua tulisi.

Olisimme samassa tilanteessa kuin 2. maailmansodan alussa, kun hallitus mietti, ostammeko ruutia vai emme. Lopulta saatiin tehtyä päätös, että ostetaan. Muuten olisi pian ollut liian myöhäistä.

Vaikkei hyökkäystä nyt tarvitse pelätä, ei kuitenkaan ole oikea aika alkaa laskemaan puolustuksen määrärahoja. Armeija tulee olla varustettu. Oli uhka hyökkäykseen tai ei. Jos ei muuten, saamme ainakin järjestettyä hyvän paraatin itsenäisyyspäivänä.

Natosta ollaan oltu monta mieltä. Minusta ensin pitäisi saada omaa armeijaa varustettua. Tuskin Natosta olisi edes hyötyä, jos suuri sota syttyisi.

Korostan vielä, että tällä hetkellä emme ole hyökkäysuhan alaisina. Mutta, jos tällainen tilanne eteen tulee, toivoisin, ettei maatamme yllätettäisi housut kintuissa.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje