«

»

Yöajan ambulanssi ensi vuoden alusta naapurikunnista

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kokemäellä on jätetty valtuustoaloite kuntalaisten turvallisuuden puolesta.

Satakunnan sairaanhoitopiiri on tehnyt päätöksen ensihoidon leikkauksista vuosille 2016-2019. Päätös sisältää huomattavan heikennyksen Kokemäen palvelutasoon.

Tällä hetkellä paikkakunnalla on yöaikaan yksi ambulanssi 15 minuutin lähtövalmiudessa. Jatkossa ensihoitoyksikkö on paikkakunnalla valmiudessa ainoastaan kello 8-22.

Valmiuden poistamista perustellaan sillä, että 15 minuutin lähtöajalla saadaan naapurikunnista yksikkö samaan aikaan. Valtuustoaloitteen mukaan perustelu ei pidä lainkaan paikkaansa. Jos yksikkö on tullut Harjavallasta tai Huittisista, saavuttaa apu potilaan noin 10-15 minuuttia myöhemmin, kuin oman paikkakunnan yksikkö.

Ennen sairaanhoitopiiriä maakunnassa oli valmiudessa noin 30 ensihoitoyksikköä, nyt summa on vähentynyt 16.

Tuleva muutos vaikuttaa oleellisesti ensivasteyksiköiden toimintaan, eli muun muassa Kokemäen VPK:lle. Tämä kasvattaa tehtävämääriä, jotka ovat jo ennestäänkin suuret.

Aloitteen jättänyt Kokemäen Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että kaupunki ryhtyy välittömiin toimenpiteisiin, jotta ensihoitovalmius pysyy nykyisellä tasolla.

Kaupunginhallitus päätti 22. kesäkuuta lähettää valtuustoaloitteen kaupunginjohtajan valmisteluun.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje