«

»

Pääkirjoitus: Kuntaliitoksissa hiljaista

Alkuvuodesta käytiin kovaa keskustelua kuntaliitoksista, kun Kokemäellä ja naapuripitäjissä kannatettiin tai vastustettiin Teljän kaupungin perustamista. Kuitenkin Eurajoki petti ja kuntaliitos epäonnistui.

Liitoksen suunnitteluun on varmasti käytetty suuria rahavaroja, mutta turhaan. Suuria määriä veronmaksajien rahoja.

Ensin asia on pääpuheenaihe ja nyt siitä ei hiiskuta laisinkaan. Menikö nämä käytetyt rahat ja työtunnit hukkaan, jos yksi liitosalueen kunnista vastusti asiaa?

Kunnallisbyrokratialla ei tässä maassa ole rajaa, ei myöskään virkamiesarmeijoilla, jotka eivät ainakaan kuntaliitosasiassa ole saaneet mitään aikaiseksi.

Kuntaliitoksen suunnitelmista oltiin painettu muun muassa tiedotuslehti ja järjestetty keskustelutilaisuuksia.

Asia on nyt vaiennut täysin eikä mitään ole kuulunut. Selvityksiä olisi ainakin tiedotteiden mukaan pitänyt jatkaa Eurajoen poisjäämisestä huolimatta, mutta ei.

Vaikuttiko sitten hallituksen vaihtuminen tähän? Tehtiinkö kuntaliitosselvitykset vain kosmeettisesti, jotta saatiin pelattua aikaa ja rikottua hallituksen ohjeistuksia? Yrittävätkö kaupungin peitellä jotain säilyttääkseen oman itsenäisyytensä kriisikuntina?

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje