«

»

6. luokat ovat nyt lopullisesti osa yhteiskoulua

IMG_1381

Lapsen etu vai raha etusijalle? Kuva Kokemäen kouluverkkoselvityksen tiedotustilaisuudesta 7.5.2014. Sivistysjohtaja Leena Aalto-Setälä (oikealla alhaalla), silloinen kaupunginjohtaja Markus Ojakoski (oikealla ylhäällä) , yhteiskoulun rehtori Timo Niinisalo (ylhäällä vasemmalla) sekä kouluverkkoselvittäjä Jarno Moisala (vasemmalla) olivat selvityksen pääarkkitehdit. Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kokemäellä 6. luokkien piti alun pitäen opiskella osana yhteiskoulua vain Tulkkilan koulun peruskorjauksen ajan. Miten kävikään?

Koulutoimen mukaan 6-luokat ovat sopeutuneet hyvin yhteiskoulun toimintaympäristöön. Aluksi väliaikaiseksi kaavailtu ratkaisu sai nyt sinettinsä, kun kasvatus- ja opetuslautakunta löi nuijan pöytään 9. elokuuta.

Päätöksen mukaan 1.8. lähtien Tulkkilan koululla opiskelevat esiopetus sekä perusopetuksen luokat 1-5 ja yhteiskoulussa luokat 6-9.

Monissa vanhemmissa on herättänyt huolta lasten pärjääminen huomattavasti vanhempien oppilaiden seassa sekä mahdollinen syrjintä ja kiusaaminen.

Kouluverkosta päätettäessä vanhempien huolenaiheena oli, että lapsuus katkaistaan jo 5-vuosiluokan jälkeen, jolloin oppilaat siirtyvät turvallisestä alakoulusta yläkoulun puolelle.

Yksi selkeimmistä puutteista alakouluun nähden on välituntipiha, jossa ei ole paljoakaan aktiviteetteja, jos ei asfalttikenttää lasketa. Kuitenkin parannuksia pihaan on kuluvan syksyn aikana luvattu.

Lisäksi alakoululaiset ovat joutuneet totuttelemaan 75 minuutin oppitunteihin tuttujen 45 minuutin tuntien sijaan. Vanhempien mukaan tässä on lapsen etu ja kunnan talous laitettu väärään järjestykseen.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje