«

»

Superkuu näkyy parhaiten Lounais-Suomessa

Kuva: Wikipedia

Superkuu vuonna 2011. Kuva: Wikipedia

Ilmatieteen laitos ennustaa pilvistä sunnuntai-illaksi, jolloin vuoden kirkkain kuutamo loistaa. Kuitenkin näkyvyys pitäisi olla hyvä eikä kiikareita tarvita kuun näkemiseen.

Sunnuntaina nähdään vuoden kolmesta superkuutamosta keskimmäinen, eli kaikista kirkkain. Kuu on lähimmillään noin 356 000 kilometrin päässä maasta, kun sen kauimmainen piste on yli 400 000 kilometrin päässä.

Kello 21.09 kuu on lähimmillään maata.

Iltalehti ennustaa Lounais-Suomen olevan parasta aluetta bongailla superkuuta. Näkyvyys suosii lisäksi bongareita, sillä esimerkiksi Kokemäellä ja Harjavallassa näkyvyys on yli 20 km Ilmatieteen laitoksen mukaan. Kuitenkin Ilmatieteen laitos ennustaa illalle pilvistä.

Superkuu-termi tarkoittaa, että kuu on lähimmillään maapallosta. Se tekee taivaankappaleesta 14 prosenttia suuremman ja 30 prosenttia kirkkaamman. Superkuu nähdään noin 14 kuukauden väleinen.

Seuraavan kerran superkuuta päästään ihastelemaan Wikipedian mukaan 28. syyskuuta 2014.

Saitko hyvän kuvan superkuusta? Lähetä se meille: toimitus@kokemakelainen.net

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje