«

»

Pääkirjoitus: Luonnonsuojelussakin liika on liikaa

Suomessa on luonnonsuojelussa menty jo aika reippaastikin metsään. Tai, oikeastaan metsää ei ole edes nähty. On huono, kun nuo ”vihreiksi” itseään kutsuvat kaupunkilaistollot tekevät päätöksiä kohteista, joissa eivät ole edes käyneet.

Liito-orava ei ole uhanalainen. Niitä löytyy suomesta Wikipedian mukaan 143 000 naarasta. Minusta liito-orava ei saisi mennä suomalaisen työn ja talouden kehityksen edelle.

Tässä taloustilanteessa on tärkeämpää uusien työpaikkojen ja kilpailukyvyn luominen, kuin mikään huuhaa ympäristönsuojelu. Tietenkin kannatan vihreitä arvoja, mutta liika on aina liikaa.

Jätevesiä tai myrkkyjä ei saa kipata vesistöön. Se on ihan selvä. Mutta tuskin jonkin puun kaataminen on hirvittävä katastrofi, jos alueella on havaittu vaikkapa tuota ympäristönsuojelijoiden valttikorttia, eli liito-oravaa.

Nykyinen hallituksemme ei ole saanut aikaan muuta kuin täysin mitättömiä tai vaihtoehtoisesti järjettömiä uudistuksia. Pieni ihminen tai yrittäjä tukahdutetaan byrokratialla. Tämä ei ole oikein.

Jos vihreät pääsevät seuraavaan hallitukseen, pian vanhasta Ladastakin joutuu pulittamaan puoli miljoonaa euroa yksin tämän autoveron takia. Autovero ei vaikuta laisinkaan teiden kunnossapitoon. Suomen tiet ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa, mutta eivät niin hyvässä, kuin autoveromiljoonilla olisi mahdollista.

Mutta palataanpa pääaiheeseen, eli ympäristön suojeluun. Suomi tarvitsee energiaomavaraisuutta. Tälläkin hetkellä joudumme ostamaan energiaa ulkomailta, jotka tuottavat sitä halvalla, ympäristöstä ajattelematta, sillä oma hallintomme ei saa päätöksiä aikaan yhdestä ydinvoimalasta.

Kukaan naapureistamme ei välitä ympäristönsuojelusta tippaakaan. Suomi lähtee mukaan energiansäästötalkoisiin, jos muutkin lähtevät. Maailma ei parane, jos yksin Suomen kansaa koetellaan järjettömillä veroilla ja byrokratialla.

Ensi vaaleissa sinullakin on yksi ääni. Nyt kannattaa miettiä tarkoin, kenelle sen antaa. Idiootteja sekä valepukuisia löytyy monia. Vihreille tuota ääntä en suosittele antamaan.

Ensin työ, sitten liito-oravat. Suomi tarvitsee töitä, ei liito-oravia. Suomi tarvitsee energiaa, eikä vihreitä haaskaamaan omaa energiaansa sekä tuhlaamaan äänijänteitään eduskuntaan. Nyt kannattaisin, että säästäisimme vihreiden energiaa, ja jättäisimme heidät vaikkapa nukkumaan kotiinsa, jolloin ympäristökin kiittäisi. He eivät kuulu eduskuntaan tekemään päätöksiä, joista eivät ymmärrä sanan sanaa. Tai, no yhden sanan: liito-orava. Ja se sana on kuulunut eduskunnassa liian usein.

Tuomas Kuhalainen

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje