«

»

Kolumni: Vapaa sana – Demokratian perusta

Käsitys sananvapaudesta riippuu ihmisten taustasta tai tulkintatavasta. Sananvapaus on yksi demokratian sekä vapauden kulmakivistä.

Sananvapaus ei saa rajoittua vain myötämielisesti vastaan otettaviin sekä nykyistä hallintoamme sekä politiikkaamme kannustaviin kirjoituksiin. Sananvapauteen kuuluu kaikkien mahdollisten epäkohtien esiintuominen. Tämä on lehdistön, eli median velvollisuus kaikilla tasoilla.

Myöskin maahanmuutto ja monikulttuurisuus ja siitä keskusteleminen ja ajatustenvaihto kuuluu myöskin jokaisen sanavapauteen. Kaikista epäkohdista sekä kehittämistä vaativista asioista saa ja tulee keskustella avoimesti.

Tosiasioista puhuminen ei saa olla laitonta. Maassamme on tällä hetkellä yksi salattu aihe, jota muun muassa Itsenäisyyspuolue, Muutos 2011 sekä jopa Perussuomalaiset ovat yrittäneet tuoda esille.

Kuten Muutoskin on jo linjannut, tulee kaikki maahanmuuton todelliset kustannukset kertoa julkisuuteen tilastollisesti etnisen taustan mukaan eriteltyinä. Kansalta ei saa pimittää yhtään mitään tietoa.

Ensi sunnuntaina 19. huhtikuuta selviää, mihin suuntaan tätä kansaa ollaan viemässä. Menetämmekö pian oman kulttuurimme ja kielemme sekä jäämme vähemmistöksi omassa maassamme, vai ajattelemmeko kerrankin omaa ja kansamme etua.

Päätämme, jaammeko tulevaisuudessakin kaikki rahat muihin maihin ja otamme niistä tätä rahaa lainana. Tällä hetkellä elvyttäminen ei enää toimi. Sitä on jo monesti yritettykin. Nyt tarvitaan oikeita säästöjä.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki puhui Ylen vaaliohjelmassa, että nyt saatavilla on halpaa lainaa, joten elvyttäminen tulisi aloittaa. Tämä ei kuitenkaan toimi. Elvyttäminen luo työpaikkoja vain hetkellisesti. Ja sehän on monien poliitikkojen tavoitekin. He eivät ajattele pitkällä tähtäimellä, vaan korkeintaan seuraavaan vaalipäivään asti varmistaakseen työpaikkansa.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje