«

»

Kolumni: Merimetsojen suojelusta

Kuva: Wikipedia

Kuva: Wikipedia

Niin kalastajia, kuin lomalaisia ja mökkeilijöitä häiritsevien merimetsojen suojelu menee jo liiallisuuksiin. Tuon pedon suojelu pitäisi lopettaa, sillä siitä ei ole kuin harmia. Lakeja säätävissä toimielimissä ei taida olla lainkaan tietoa, kuin paljon tuhoa nuo linnut saavat aikaan.

Paras tapa liialle levinneen kannan kitkemiseen olisi munien rei-ittäminen, mutta ei, eihän se nyt ole sopivaa, sehän on eläimen kidutusta ja ties mitä, sanovat luonnonsuojelijat, sekä myöskin Yle julkaisemassaan näkökulmassa rinnastivat merimetsojen pesien tuhoajat ”Julmiksi murhaajiksi, säälimättömiksi barbaareiksi, jotka ovat tappaneet satoja viattomia luontokappaleita.” Eikö tämä ole älytöntä, että verovaroin ylläpidettävä toimija ei aja kansalaisten etua, vaan syytää sille propagandaa?

Merimetsot tuhoavat kalastajien verkkoja sekä aiheuttavat muutakin vahinkoa heidän liiketoiminnalleen. Ajatella, että yhden merimetson korvausarvo on 235 euroa. Siis 235 euroa? Kuka lienee noitakin lakeja säätänyt.

Ylen uutiset merimetsoista ovat muutenkin luonnonsuojelijoiden, eikä järjen äänen puolella. Merikarvialla merimetso täyttää jo kirosanan tunnusmerkit. Paikkakunnan alueilla pesii useita tuhansia merimetsoja, ovatko ne siis uhanalaisia? Eivät varmasti ole!

Eikö uhanalaisen pitäisi tarkoittaa, että kanta on laskussa ja lähes kuolemassa sukupuuttoon. Ainakaan Merikarvialla näin ei ole, joten eikö tuon linnun suojelemiselle pitäisi jo laittaa piste. Myöskin koko maassa tuo Merimetso on yleistymässä ja kanta kovassa kasvussa.

Merimetsot karkottavat niin mökkiläisiä, kuin myöskin yrittäjiä ja turisteja. Siitä lajista on enemmän haitta kuin hyötyä. Esitän pyynnön uudelle hallituksellemme, että lopettaisivat tuon linnun suojelun, kun kerran tämä Ville Niinistö on jo saatu pois hallituksesta, eikö nyt olisi jo aika toimia? Tuo laki on vastoin kansan tahtoa, kuten niin moni muukin pykälä ja asetus.

Me olemme demokraattisesti valinneet itsellemme eduskunnan ja hallituksen. Jos lakien rikkomista Yle perustelee näkökulmassaan sillä, että lain rikkominen on rikkomus kansan enemmistön tahtoa vastaan, miksei tästä voida järjestää kansanäänestystä, jolloin todella näemme, miten asiat ovat. Edustajat puhuvat vaalipuheissaan toista ja tekevät toista. Eikö pitäisi olla laki, että vaalilupaukset toteutetaan?

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje