«

»

Kokemäellä yli 25 miljoonaa euroa velkaa

Reijo Siltala Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kaupunginjohtaja Reijo Siltala. Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kokemäen kaupunginhallitus hyväksyi maanantai-iltana pitämässään kokouksessa 3,5 miljoonan euron pitkäaikaisen lainan ottamisen.

31.5. kaupungin velkatilanne näytti huolestuttavalta. Ennen uutta suurta talousarviolainaa kaupungilla oli velkaa 22 474 000 euroa. Nyt kun mukaan lasketaan 3,5 miljoonan euron laina, kaupunki on velkaantunut jo lähes 26 miljoonalla eurolla.

Uusi laina on otettu Kuntarahoitus Oy:ltä kiinteiäkorkoisena. Lainan korko on 0,83 prosenttia.

Uusi laina on tarkoitus käyttää investonteihin sekä vanhojen lainojen lyhentämiseen. Tuo vanhojen lainojen lyhentämiseen tarkoitettu kohta osui silmiini kaupunginhallituksen esityslistassa.

Yleensä vanhojen lainojen lyhentäminen uudella lainalla tunnetaan ylivelkaantumisen merkkinä ja varsinkin yksityishenkilöiden tai yrittäjien kohdalla tuolloin pyritään velkaneuvontaan, ei jatketa ylivelkaantumista, sillä mitä kauemmin velkakierre kestää sen kalliimmaksi se tulee.

Onko Kokemäen kaupunki, kuten monet muutkin kunnat, ylivelkaantunut totaalisesti? Entä mitä asialle pitäisi tehdä?

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje