«

»

Pakolaisten valmistavaan opetukseen 300 000 euroa

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kokemäen kasvatus- ja opetuslutakutna käsittelee tänään turvapaikanhakijoiden valmistavan opetuksen lisämäärärahan luovuttamista.

Perusopetuslaki määrää kunnat järjestämään opeutsta sen alueella asuville oppivelvollisuusikäisille. Velvollisuus koskee myös turvapaikanhakijoille järjestettävää opetusta.

Kokemäen kahdessa vastaanottokeskuksessa on esi- ja perusopetusikäisiä lapsia. Lapsille annetaan opetusta viidessa ryhmässä, joissa jokaisessa on oma opettaja ja koulunkäyntiavustaja.

Opetus tapahtuu Sataedulta vuokratuissa tiloissa.

Turvapaikanhakijoiden valmistavaan opetukseen arvioitu määrärahantarve on 300 000 euroa. Lautakunta käsittelee myös saman pykälän kohdalla erityisopetuksen lisämäärärahoja, joilla olisi tarkoitus palkata yksi erityisopettaja ja koulunkäyntiavustaja. Määrärahantarve oli 38 500 euroa.

 

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje