«

»

Kolumni: Koska Tulkkilantien töyssyistä päästään eroon?

Kokemäen Tulkkilantielle asetetut hidastetöyssyt tulivat varmaankin jäädäkseen.

Hidasteet asetettiin paikkaansa vuoden 2015 syyslukukauden alussa ja ne oli määrä poistaa jo 6.6.2016, mutta toisin kävikin.

Tekninen lautakunta päätti toukokuussa 2016, että hidastetöyssyt pysyvät, kunnes Tulkkilan koulun venähtänyt peruskorjaus saadaan kokonaan valmiiksi.

Edelleenkin vanhalla yhteiskoululla toimii punaisen koulun ryhmät, sillä koulu oli odotettua huonommassa kunnossa.

Suomen tiet ovat jo muutenkin, kuten Irwin aikanaan lauloi, yhtä kuoppaa ja uraa, ja siltikin vaaranpaikkoja vain lisätään. Torstaina aamupäivällä töyssyt aiheuttivat yhden peräänajon, jota ei varmasti olisi tapahtunut ilman näitä hidasteita.

Onneksi asetelma oli, että pieni henkilöauto törmäsi pakettiauton perään. Mitä jos iso täysperävaunullinen kuorma-auto olisi karauttanut mopoauton perään. Riskit lisääntyvät talvisin, sillä ison kuorma-auton nopeus ei pysähdy kuin seinään.

Hidasteista on lisäksi haittaa tien yrityksille, sillä ne saavat varsinkin kuopista tietävät paikkakuntalaiset kiertämään mielummin Satakunnantien kautta.

Vastaavia hidasteita on rakennettu Haapionkadulle koulujen vierustalle, mutta nämä eivät kuitenkaan ole yhtä pahoja, sillä niiden malli eroaa ”väliaikaisesti” asennetuista hidasteista.

Haluaisin esittää kysymyksen, joka koskee meidän kunnallisia päättäjiämme, koska näistä hidasteista päästään eroon? Tällä vai seuraavalla valtuustokaudella vai ehkei silloinkaan?

Tulkkilantien hidastetöyssyt aiheuttivat peräänajon – Kokemäkeläinen 25.11.2016

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje