«

»

Näkökulma: Kaupungin suunta on väärä

Kokemäellä ollaan käynnistämässä säästötalkoita. Valtuusto on antanut tavoitteeksi 500 000 euroa. Sydän-Satakunta-lehdelle haastattelun antaneen säästötyöryhmän vetäjä Eeva-Liisa Tuominen Keskustasta totesi, että säästötavoitetta ei ole täytetty, mutta kymmenien tuhansien eurojen säästöihin päästiin esityksessä.

On väärin, että kunnat tekevät tällaisia muutamien kymmenien tuhansien eurojen leikkauksia, joista ei lopulta kuitenkaan mitään konkreettista hyötyä ole, vaan ennemminkin haittaa.

Muistan, kun kävin Tulkkilan koulua juuri vastaavanlaisten säästötalkoiden aikaan. Jopa käsipapereita leikeltiin kahtia, kartoissa luki vielä 2000-luvulla Venäjän federaation kohdalla Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liitto sekä Pluto oli vielä planeetta.

Uskon, että säästöt kohdistuvat erityisesti koulutukseen, sillä mistään muusta ei enää voida leikata. Perusturvassa kaikki kulut ovat lakisääteisiä, eli pakollisia, joten toiseksi suureksi menoeräksi kaupungille tulee juuri kasvatus- ja opetus.

Ja tämähän on kunnan tulevaisuuden ja elinvoimaisuuden kannalta kaikkein väärin suunta. Nyt on saatu Tulkkilaan kunnolliset opetustilat, joista ei ole mitään hyötyä, jos kaikesta muusta sitten säästetään.

Näin kunnallisvaalien kynnyksellä tulisi asiaan kiinnittää reilusti huomiota. Paras säästö voisi olla, että kunnassa luovuttaisiin näistä mitään sanomattomista työryhmistä, eli kahvittelukerhoista, joiden suunnitelmat monesti vielä kaatuvat byrokratian rattaisiin.

Asiaa on määrä käsitellä jo tänään kaupunginhallituksen kokouksessa, jossa asian ohella on käsittelyssä peräti ensimmäisenä kohtana esityslistan byrokratia-osuutta lukuun ottamatta, kolmen miljoonan euron lainan ottaminen Danske Bank Oyj:ltä. Lainan olisi määrä olla kiinteäkorkoinen 0,84 prosentin korotta ja kymmenen vuoden laina-ajalla.

Eli samalla, kun tehdään kuntalaisten peruspalveluista parin kymmenen tuhannen euron säästöjä, ottaa kaupunki kolmen miljoonan euron lisälainan. Ei nyt ole suuruusluokat ihan kunnossa. Nuo säästöt näemmä tehdään näennäisesti, ei kukaan täysjärkinen voi kuvitella, että niillä kunnan velkaantuminen pystyttäisiin pysäyttämään ja elinvoimaa kasvattamaan, vaan näillä ainoastaan heikennetään kuntaa entisestään.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje