«

»

Kolumni: Onko Suomi Itsenäinen?

Nyt on jo lähes koko vuosi hehkutettu kokoajan Suomen Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa, mutta kuitenkin loppujenlopuksi, onko tämä kaikki vain silmänlumetta?

Suomen laeista noin 80% päätetään Euroopan unionissa. Meillä ei ole mitään päätäntävaltaa valuutastamme tai talouspolitiikastamme, meillä ei ole omaa rahaa. Meillä ei ole rajoja tai tullimuureja. Jos Suomen laki ja EU-direktiivi on ristiriidassa, EU-direktiivi menee aina kansallisen lain yläpuolelle.

Historiassamme on puhuttu monista sortokausista Venäjän vallan alaisuudessa. Tuolloin Suomella oli kuitenkin omat tullirajat sekä oma raha, Markka.

Nykyiset sortotoimet ovat siis pahemmat, kuin Venäjän vallan aikaan.

Sen lisäksi EU sekä päättäjämme rahtaavat tänne vain lisää ja lisää ”turvapaikanhakijoita” joiden ”kotouttamiseen” rahaa syydetään miljoonatolkulla. Maahanmuuton suorat kustannukset joka vuosi ovat varovasti arvoiden noin miljardin parin luokkaa, jonka päälle tulevat vielä epäsuorat kulut, jotka nekin ovat miljardiluokkaa sekä sosiaaliset ongelmat.

Suomessa käydään pian presidentinvaalit. Vaaleissa on mukana ainoastaan yksi ehdokas, joka edes hieman vavisuttelee näitä pinttyneitä EU-liberaaleja valtarakenteita. Kaikki muut ehdokkaat ovat vain sitä yhtä ja samaa.

Presidentinvaalien sanotaan olevan läpihuutojuttu, Niinistön kannatus on Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehden omistaman Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan 76 prosenttia. Siis luitte oikein. Kyselyt on toteuttanut Taloustutkimus Oy, jonka omistaa siis Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti. Tällainen ”puolueeton” taho siis toteutaa puolue- ja vaalikyselyt Suomen maassa.

Mihinkään galluppeihin ei kannata luottaa, nähtiinhän se jo vaikkapa Amerikassa, jossa Trumpin voiton piti kyselyiden mukaan olla mahdoton, mutta mites kävikään. Sama nähtiin myös vaikkapa Brexitissä.

Suomessa 1 228 261 henkilöä äänesti vuonna 1994 ei Euroopan unionille. Kaiken lisäksi tulee huomioida, että tuolloin unioni oli ihan erilainen järjestelmä, kuin tänä päivänä. Lisäksi Suomen kansalta ei ole koskaan kysytty sen halusta luopua Markasta ja siirtyä Euroon.

Vielä tulee aika korjata tämä vääryys.

2 comments

  1. Nimetön

    Hei Tuomas, tarvisi lisää uutisia.

  2. Nimetön

    Erittäin hyvä kirjoitus.

Kommentit eivät ole päällä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje