«

»

Maailman onnellisin maa vainoaa toisinajattelijaa

Suomi on uudessa YK:n raportissa listattu maailman onnellisimmaksi maaksi. Onko onnellisuus kuitenkin pelkkää julkisuuskuvaa, eräänlaista propagandaa, kun seurataan esimerkiksi itsemurhatilastoja, leipäjonoja sekä ns. vihapuhetta sekä viime aikoina paljon puhutusta toisinajattelijan vangitsemisesta kertovaa journalismia.

Paljastusuutissivusto MV-lehden perustajaa Ilja Janitskinia on vainottu Suomen valtion toimesta jo useamman vuoden ajan.

Vaikka Janitskinia ei olla vielä edes syytetty mistään, hän on ollut vangittuna Suomen antaman kansainvälisen pidätysmääräyksen johdosta elokuusta lähtien Andorran ruhtinaskunnassa. Andorran korkein oikeus on Suomen valtion suorittaman painostuksen johdosta päättänyt viimein luovuttaa Janitskinin Suomeen.

Syynä Janitskinin pidätykseen ja vangitsemiseen on hänen perustamaansa MV-lehteä koskevat rikosepäilyt. Janitskini halutaan Suomeen kuitenkin vielä vasta kuulusteluja varten, jotka ulkomailla jo pitkään vakituisesti asuva mies on pyytänyt saada suorittaa videoyhteyden välityksellä.

Lisäksi voidaan kysyä, miksi Janitskinin tulee tulla Suomeen Espanjassa toimivan suomen kieliseen lehteen liittyvien rikosepäilyjen johdosta, sillä asian tutkinnassa tulisi noudattaa julkaisun kotimaan lakeja.

Janitskin on tuonut mediassaan ilmi poliitikkojen rikoksia, kavalluksia ja muita hyväveli-verkoston salaisuuksia. Lehdessä on puitu myös välillä kärkkäästikin maahanmuuttoa ja ulkomaalaisten tekemää rikollisuutta sekä julkaistu esimerkiksi seksuaalirikollisten nimiä ja valokuvia, kuten esimerkiksi Kokemäen Kauvatsalla 17-vuotiaan porilaisen tytön elävältä polttaneen turvapaikanhakijana maahan tulleen henkilön tietoja.

Lisäksi poliisi on estänyt Janitskinin presidentinvaalikampanjoinnin lähes kokonaan, josta johtuen 20 000 kannattajakorttia ei ihan saatu täyteen.

Samaan aikaan Suomen lehdistö on pysynyt asiasta vaiti sekä mustamaalannut ajojahdin uhria. Samalla on kauhisteltu esimerkiksi Venäjän presidentinvaaleja, joissa väitetään tapahtuneen juurikin vastaavanlaista vilppiä, kuin nyt viimeisimmissä Suomen presidentinvaaleissa. Venäjän viranomaiset estivät tunnetun oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin osallistumisen vaaleihin ihan samalla tavalla kuin Suomen valtio Janitskinin.

Nyt kun Suomen viranomaiset ovat saaneet pienen ruhtinaskunnan painostettua luovuttamaan Janitskinin, keskusrikospoliisin miehet hakevat toisinajattelijan Suomeen pitkäänkin tutkintavankeuteen, jonka jälkeen hänet voidaan tuomita jopa useaksi vuodeksi vankeuteen. Vankeuteen siis mistä? Kirjoitetusta tekstistä, videoista ja valokuvista? Samalla kun raiskaajat selviävät ehdollisilla tuomioilla ja oikeat rikolliset istuvat Arkadianmäellä.

Elämmekö me muka oikeasti maailman onnellisimmassa maassa? Meillä totuuden kertominen kansan hädästä on leimattu ”vihapuheeksi.” Toisinajattelijoita vainotaan ja poljetaan maahan perustuslaissa luvattu sananvapaus. Näin luodaan julkisuuskuva maailman onnellisimmasta valtiosta, jossa on vähiten korruptiota, jossa oikeuslaitos on riippumaton ja poliisi puolueeton. Kuoren alta kuitenkin paljastuu, että olemme Pohjois-Korean tiellä. Ottamalla demokraattisen valtion kansalaisvapaudet pois pikkuhiljaa kukaan ei lopulta huomaa niiden hävinneen.

2 comments

  1. Nimetön

    Erittäin hyvä ja osuva kirjoitus!

  2. Nimetön

    Käsittääkseni Suomi ei ole täyttänyt valtion määritelmää enää moniin vuosiin, toisin kuin Pohjois-Korea, joten vaihtaisin jutussa olevat viisi esiintymää muotoon maa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje