«

»

Maailman onnellisin maa vainoaa toisinajattelijaa

Suomi on uudessa YK:n raportissa listattu maailman onnellisimmaksi maaksi. Onko onnellisuus kuitenkin pelkkää julkisuuskuvaa, eräänlaista propagandaa, kun seurataan esimerkiksi itsemurhatilastoja, leipäjonoja sekä ns. vihapuhetta sekä viime aikoina paljon puhutusta toisinajattelijan vangitsemisesta kertovaa journalismia.

Paljastusuutissivusto MV-lehden perustajaa Ilja Janitskinia on vainottu Suomen valtion toimesta jo useamman vuoden ajan.

Vaikka Janitskinia ei olla vielä edes syytetty mistään, hän on ollut vangittuna Suomen antaman kansainvälisen pidätysmääräyksen johdosta elokuusta lähtien Andorran ruhtinaskunnassa. Andorran korkein oikeus on Suomen valtion suorittaman painostuksen johdosta päättänyt viimein luovuttaa Janitskinin Suomeen.

Syynä Janitskinin pidätykseen ja vangitsemiseen on hänen perustamaansa MV-lehteä koskevat rikosepäilyt. Janitskini halutaan Suomeen kuitenkin vielä vasta kuulusteluja varten, jotka ulkomailla jo pitkään vakituisesti asuva mies on pyytänyt saada suorittaa videoyhteyden välityksellä.

Lisäksi voidaan kysyä, miksi Janitskinin tulee tulla Suomeen Espanjassa toimivan suomen kieliseen lehteen liittyvien rikosepäilyjen johdosta, sillä asian tutkinnassa tulisi noudattaa julkaisun kotimaan lakeja.

Janitskin on tuonut mediassaan ilmi poliitikkojen rikoksia, kavalluksia ja muita hyväveli-verkoston salaisuuksia. Lehdessä on puitu myös välillä kärkkäästikin maahanmuuttoa ja ulkomaalaisten tekemää rikollisuutta sekä julkaistu esimerkiksi seksuaalirikollisten nimiä ja valokuvia, kuten esimerkiksi Kokemäen Kauvatsalla 17-vuotiaan porilaisen tytön elävältä polttaneen turvapaikanhakijana maahan tulleen henkilön tietoja.

Lisäksi poliisi on estänyt Janitskinin presidentinvaalikampanjoinnin lähes kokonaan, josta johtuen 20 000 kannattajakorttia ei ihan saatu täyteen.

Samaan aikaan Suomen lehdistö on pysynyt asiasta vaiti sekä mustamaalannut ajojahdin uhria. Samalla on kauhisteltu esimerkiksi Venäjän presidentinvaaleja, joissa väitetään tapahtuneen juurikin vastaavanlaista vilppiä, kuin nyt viimeisimmissä Suomen presidentinvaaleissa. Venäjän viranomaiset estivät tunnetun oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin osallistumisen vaaleihin ihan samalla tavalla kuin Suomen valtio Janitskinin.

Nyt kun Suomen viranomaiset ovat saaneet pienen ruhtinaskunnan painostettua luovuttamaan Janitskinin, keskusrikospoliisin miehet hakevat toisinajattelijan Suomeen pitkäänkin tutkintavankeuteen, jonka jälkeen hänet voidaan tuomita jopa useaksi vuodeksi vankeuteen. Vankeuteen siis mistä? Kirjoitetusta tekstistä, videoista ja valokuvista? Samalla kun raiskaajat selviävät ehdollisilla tuomioilla ja oikeat rikolliset istuvat Arkadianmäellä.

Elämmekö me muka oikeasti maailman onnellisimmassa maassa? Meillä totuuden kertominen kansan hädästä on leimattu ”vihapuheeksi.” Toisinajattelijoita vainotaan ja poljetaan maahan perustuslaissa luvattu sananvapaus. Näin luodaan julkisuuskuva maailman onnellisimmasta valtiosta, jossa on vähiten korruptiota, jossa oikeuslaitos on riippumaton ja poliisi puolueeton. Kuoren alta kuitenkin paljastuu, että olemme Pohjois-Korean tiellä. Ottamalla demokraattisen valtion kansalaisvapaudet pois pikkuhiljaa kukaan ei lopulta huomaa niiden hävinneen.

30 comments

Hyppää kommentti lomakkeelle

 1. Nimetön

  Erittäin hyvä ja osuva kirjoitus!

 2. Nimetön

  Käsittääkseni Suomi ei ole täyttänyt valtion määritelmää enää moniin vuosiin, toisin kuin Pohjois-Korea, joten vaihtaisin jutussa olevat viisi esiintymää muotoon maa.

 3. CartMan

  onpa melekosta höpöhöpöä. Eiköhän se mv-lehden rikos kuitenkin tapahtunut suomessa vai espanjaksiko se kaikki jutut kirjoitti ja kohdisti uutisoinnin espanjaan?
  Mistä lähtien Iljasta on toisinajattelija tullut? Aikaisemmin se tituleerasi itseään toimitusjohtajaksi, sekään ei enää kiinnostanut sen jälkeen kun selvis että sananvapaus tuo mukanaan myös vastuun sanomisistaan.
  MV-lehti kuvio on hyvä selvittää, mielenkiintoista tulee kun aletaan selvitteleen bäckmanin ja molarin osuutta kyseiseen julkaisuun, se voi tulla ikävänä yllätyksenä niille jotka ovat kyseisen julkaisun uutisia isänmaallisina levittäneet kun nuo kaksi herraa kyllä pelaa ihan muun maan kuin suomen pussiin tekemisillään.

  1. tero

   Jos kirjoittaa suomeksi nettijulkaisua niin onko se automaattisesti suomalainen julkaisu vaikka toimii espanjassa ?
   Eli tuon logiikan mukaan suomessa jos julkaisee englanninkielisen julkaisun se tapahtuu englannissa ja on englannin lakien alainen ?

 4. Nimetön

  Edesmenneen arvostetun Veikko Vennamon Puhe eduskunassa 1966 sopii hyvin tähän päivään.

  https://www.youtube.com/watch?v=xtdBTqSLRxw

 5. Pekka Ervasti

  Kiitos rohkeasta kirjoituksesta, toivottavasti olet joskus perustamassa julkisen sanan faktajärjestöä kun politisoitunut julkisen sanan neukut lopetaan.

  Älä anna sensuurin vainota, vain kirjoita mainiten lähteet niin ei rakkikoirilla ole mistä räksyttää.

  Muista tehdä varmuuskopiot kaikista tuotoksistasi, muuten ne häviävät aina jossain vaiheessa 😛

 6. Arto Kukkonen

  Miksei kukaan tutki valtavalhemedian disinformaation vaikutusta.
  Janitskin on syytön kunnes toisin todetaan. valtamedia on julistanut syylliseksi ajat sitten.
  Osa ihmisistä luulee Janitskinin saaneen jo tuomion tavoista harjoittaa uutisointia jossa malli on otettu valtamedialta itseltään.
  Poliisin toiminta jutussa on täysin älytöntä resurssien haaskaamista.
  Hauskinta on että, lainvalvonta odottaa kansan noudattavan lakia vaikkei itsekään noudata.

 7. Ellifa

  Todella hyvä kirjoitus! En voi muuta kuin kompata Ervastia ja Kukkosta! Jatka samaan malliin kirjoittamista!
  Kiitos!

 8. Sinivalkoinen

  Ja tähän vielä lisäten:
  Janitskin on istunut nyt jo kohta 2 viikkoa poliisivankilassa,
  ja poliisi ei anna hänelle minkäänlaista syöpälääkitystä,
  jotka hänellä on Andorrasta määrätty !
  10 eri lääkettä.
  Ja jotka hän vielä itse kävi Barcelonan apteekista krp:n miesten kanssa hakemassa,
  kun häntä lähdettiin tuomaan Suomeen.
  Suomen laki sanoo, että sairaanhoito ja lääkitys pitää antaa ihan normaalisti,
  vaikka istuisi vankilassa.
  Mutta nyt poliisi ilmeisesti yrittää kiristää häneltä jonkinnäköistä tunnustusta,
  että sitten saat lääkkeesi, kun allekirjoitat nämä. Törkeää!

  1. toinen totuus

   Hyvä Sinivalkoinen.Unohdit kertoa että ilja on ollut pidätettynä sanoista yli 8 kuukautta ilman oikeuden päätöstä eikä Iljalla myöskään ole yhtään aijempaa tuomiota eikä rikosrekisteriä kuten vaikka helsingin pormestari Jan Vapaavuorella jolla on kolme tuomiota,kaksi pahoinpitelystä ja yksi rattijuoppoudesta ja lehdistö on sipi hiljaa

 9. toinen totuus

  Kyllä oli yllättävän hienoa ja voi ehkä jo sanoa ,journalismia.Jäin melkein suu auki onko tämä suomalainen media kyllä sellaista muka uutisointia nämä keskittyneet ”mediatalot” yle etunenässä ovat suoltaneet jo vuosikausia.Toimittajien itseriittoinen oman mailmankuvan ajamisesta on tullut median syöpä.Tämä ilja case on yksi ääriesimerkki poliitisoituneesta mediasta,poliisista ja oikeuslaitoksesta, eikä ole valitettavasi aino.

 10. Pirkko Korhonen

  Onko tämä nuori kirjoittaja minkälainen lakimies? mv-lehti ei ole mikään toisinajattelija, vaan on satoja loukkaamiskirjoituksia kirjoitellut eri henkilöistä. etenkin naisista.
  tämä nuori mies hyväksyy täysin esim naispapin seksuaalisen herjaamisen ja rumat jutut hänestä?

  1. Hermanni

   Ottaisit laput pois silmiltä ja heräisit todellisuuteen.

 11. Kari Taina

  Todella laadukasta, suorasanaista ja myös kieliopillisesti puhdasta pääkirjoitustoimittamista.

  Ei äkkiä olisi uskonut miehen iäksi vasta 17 vuotta. Hänessä on monelle itsensä jo lokaamalle ”journalistille” oppia otettavaksi.

  Tästä miehestä tulee vielä kova sana Suomen journalistikenttään. Toivon hänelle lujaa itseluottamusta ja menestystä. Olkoon asiansa sitten ajan kuluessa mikä hyvänsä!

  Pappa 61 v

 12. A.Virta

  KIITOS KOKEMÄKELÄINEN!!!

 13. John

  Luulin, että koko nuoriso on jo mädätetty, mutta ilokseni huomaan, että on vielä omilla aivoillaan ajattelevia onnelliseen Suomen tulevaisuuteen luottavia toimittajia. Lisää tällaista.

 14. Karri Nyman

  Kiitos. Vielä kun tuot julkisuuteen 120 db kamppanjan saksasta, britannian pedofili renkaat ja ruotisin raiskauskuttuurin. Näistä ei valtamediassa puhuta lainkaan.
  Tai siistä kuinka suomi haluaa toistaa kaikki ruotsin virheet maahanmuuton kohdalla.

 15. Sherwood

  Rohkea kirjoitus, hienoa lukea, että joku vielä puolustaa Suomessa oikeutta. Jatkakaa samalla tiellä, vaikka nyt Kokemäkeläinenkin on saamassa mahtavat viholliset kimppuunsa ja yrittävät epäilemättä vaientaa teidät keinolla millä hyvänsä.

 16. Kivikova

  Monella tuntuu olevan sisälukutaidossa paljon petraamista. Ei kirjoittaja puolustele MV-lehteä vaan lehden perustajaa Ilja Janitskinia ja kritisoi Suomen valtion toimintaa ottamatta kantaa siihen, minkälainen henkilö on kyseessä. CartMan ja Pirkko Korhonen, lukekaapa tuo teksti ihan ajatuksen kanssa uudelleen. Jessikka Arolle suosittelen samaa.

 17. Karppane

  Kohta saat riesaksesi jonkun ”sananvapauden” puolustajan, valitettavasti. Enpä ihmettelisi, jos nähtäisiin paremmiston maalitustakin, sen verran paremmiston uudelleenmäärittelemän sananvapauden vastainen oli kirjoituksesi.

 18. Niinpä niin

  Syyttääkö lehtenne tosissaan poliisia Janinskin presidentinvaalikampanjan sabotoinnista? Huh huh, mitä roskaa!

 19. 123

  Hyvä kirjoitus. Tsemppiä kirjoittajalle alkavan myrskyn edessä!

 20. Hyvä juttu

  Erinomainen kirjoitus. Ihmisiä saa Suomessa vainota jos mielipiteet ovat väärät. Maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia saa vapaasti kutsua natseiksi ja rasisteiksi ja sen vuoksi pitää lukkojen takana epämääräisiä aikoja.

 21. Nimetön

  Hyvin kirjoitettu, vikojen ja rikkeiden sekä oikeuden tuomioiden julkaiseminen voi kirpaista mutta niinhän sitä sanotaan että se älähtää johon kalikka kalahtaa. Eräät vaan ei kestä totuutta.

 22. Viktor Atamaani

  Hra Karppane tuossa yllä olikin mainio ennustaja.
  Hän sanoi että joudut maalitetuksi ja siten vainotuksi jonkun sananvapauden ”puolustajan” toimesta.
  Ennustus toteutui täysimääräisenä.

 23. Väärin tiedostava kansalainen

  Aikooko Suomi tehdä Euroopan ennätyksen pitämällä Janitskinia vangittuna paljon, paljon pidempään kuin Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on sallinut?

  Onko Suomessa ikinä ennen tuomittu ehdotonta vankeutta niistä rikoksista, joista Janitskinia syytetään?Kasvatetaanko oikeuslaitokselle painetta tuomita Janitskin vankeuteen istuttamalla tätä putkassa etukäteen?

  Onko oikeus sairaanhoitoon asianmukaista ja kaikille vangituille sama?

  P.S.

  Tiedättehän, että arabiaksi ei voi vihapuhua. Vain suomeksi voi – se on Hölmölässä jihadismiterrorin Virallinen Syy.

 24. mie

  Janitskinin jutussa hämmentää myös se, että kyse on sananvapaudesta ja silti oikeus määräsi istunnon salaiseksi. Miksi halutaan salata? Onko syytteet niin hataralla pohjalla, etteivät kestä päivävaloa?

 25. Vääryys vallan saanut.

  Jatka samaan tapaan sinä nuori toimittaja. Totuutta tässä maassa tarvitaan, sillä totuudesta on nykyään tullut rangaistavaa vihapuhetta.

 26. Hattu päästä

  Hyvä, perusteltu kirjoitus ja nykyhysteriassa niin kovin rohkeakin. Hattu päästä nuoren kirjoittajan edessä, ja Kokemäkeläisen edessä, jolla on selkärankaa puhua totta ja antaa kirjoitetun totuuden olla esillä tuulisemmassakin tilanteessa.

 27. Juha Korpela

  Hyvä ja totuuden pohjainen kirjoitus.
  Iljaa on jahdattu aivan syyttä. MV-lehti tekee jotakin oikein , kun isot mediatalot haluaa sen loppuvan.

Kommentit eivät ole päällä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje