«

»

Huittisissa kaavaillaaan lähes miljoonan säästöjä yt-neuvotteluilla ja lomautuksilla

Huittisissa esitetään kaupunginhallitukselle yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä.

Ensi vuoden talousarviossa alijäämäksi arvioidaan 1,24 miljoonaa euroa ja vuosikatteeksi 2,26 miljoonaa euroa, joka on huomattavan alhainen poistoihin ja investointeihin nähden.

Kaupunki joutuu rahoittamaan toimintaansa vieraalla pääomalla ja pitkäaikaista lainaa otetaan 6,9 miljoonaa euroa.

Huonoa taloustilannetta Huittisissa perustellaan valtionosuuksien leikkauksilla, joiden perusteella myöskin muun muassa Kokemäki kaavailee kunnallisverojen korottamista.

Huittisten kaupunginjohtaja ehdottaa hallitukselle yt-neuvottelujen aloittamista tarvittavien henkilöstösäästöjen aikaansaamiseksi. Säätötavoitteena on 800 000 euroa ensi vuodelle.

Tavoitetta yritetään saavuttaa ensisijaisesti eläkepoistuman, määräaikaisen henkilöstön vähentämisen, muun poistuman, työaikajärjestelyjen sekä vapaaehtoisten keinojen kautta, kuten talkoovapailla tai lomarahoilla.

Ehdotuksen mukaan tavoitteen saavuttamiseksi henkilöstöä voidaan myös lomauttaa.

Asiaa käsitellään Huittisten kaupunginhallituksessa ensi maanantaina.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje