«

»

Kolumni: Suomen kansalla oli vielä hiven järkeä tallella

Nykyisten eduskuntavaalien tulos osoittaa, että kansalla on vielä hiven järkeä tallella. Kuitenkin myöskin vähän tai enemmän huonoja edustajia pääsi läpi ”edustamaan kansaa” ei nostamaan kovaa palkkaa ja puhumaan pehmeitä.

Kaikki edustajat tuskin vaivautuvat edes eduskuntaan asti, mutta palkka vain juoksee.

Keskustan vaalivoitto oli odotettu. Kuitenkin perussuomalaisten nouseminen toiseksi suurimmaksi puolueeksi vahvisti, että puolueen menestys ei jäänyt vain jytkyyn.

Kokoomus nousi kolmanneksi ja SDP joutui tyytymään neljänteen sijaan. Antti Rinteellä ei taida ainakaan juhlan päivä olla edessä.

Tuleva hallitus näyttää tällä hetkellä porvarilliselta. Tällä kertaa hallitukseen tulee mennä myöskin Perussuomalaisten. Uskoisin, että tulevaan hallitukseen kuuluu Keskusta, Perussuomalaiset ja Kokoomus. Jotta päätöksiä saadaan aikaan hallituksella tulisi olla yhteinen linja. Näin ollen Demarit tulee pudottaa hallituspaikaltaan ja vihreiden kohdalla ministerinsalkusta ei edes puhuta.

Arhinmäki käveli hallituksesta jo viime kaudella, joten hänellekään tuskin salkkua on tulossa. Toivon mukaan hallituksessa ei nähdä myöskään Kristillisdemokraatteja, eikä ainakaan Räsästä. Tai, Päiville kyllä yhden salkun voisin antaa. Se olisi Kirkostaeroamisministerin salkku. Sen hän kyllä on ansainnut.

Toivottavasti Sipilä saa kokoon kunnon hallituksen. Toivon parasta, että hallituksella olisi yhteinen linja säästötoimiin, jopa kansanedustajien palkkojen ja etuuksien laskemiseen sekä maahanmuuttopolitiikkaan, jonka linjat tulee vetää uusiksi koko kansan edun nimissä.

Vaikka kansanedustajiksi pääsikin peräti kaksi mahanmuuttajaa, heille en olisi salkkua antamassa. Minusta jokaisen tulee edustaa omaa kansaansa, jota he eivät voi edustaa muuta kuin omassa kotimaassaan. Suomen eduskunnassa ajetaan Suomen asioita ja jonkun muun maan eduskunnassa kyseisen maan asioita. En ymmärrä, miksei tätä ole lakiinkin kirjattu?

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje