«

»

Näkökulma: Onko liikenneministeri seonnut?

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kuva: Tuomas Kuhalainen

Suomi ollaan kovaa vauhtia myymässä kansainvälisille suursijoittajille. Vaan mitä tekee hallitus ja oppositio? Heittää vain bensaa liekkeihin, että antaa mennä vaan.

Keskustan Kokoomuslainen liikenneministeri Berner aikoo nyt yksityistää ja kaupata koko maamme tieverkon. Onko hän nyt seonnut vai onko päivän uutisotsikoissa jokin virhe?

Tilanne on täysin sama, kuin vaikkapa nyt esimerkiksi Carunan tapaus. Kun vaikkapa tieverkot yksityistetään, pian joudut maksamaan siitä, että pääset kotiisi tai sieltä pois. Ja hinnat nousevat takuulla, koska yrityksen on tuotettava vain voittoa.

90-luvulta alkaen kansallisomaisuuttamme on yhtiöitetty ja sen jälkeen kaupattu, tai oikeastaan käytännössä lahjoitettu pois, kuten Kemiran ja Soneran tapauskin.

Nämä ministerit täytyisi asettaa syytteeseen maanpetoksesta, he ovat kauppaamassa pois kotimaatamme lähes ilmaiseksi. Onko tämä kansan tahto? Ei ole. Jos meillä oikeasti olisi demokratiaa, niin tällaisista asioista ei edes tarvitsisi keskustella.

Suomalaisia rahastetaan jo nyt kohtuuttomasti tieverkon käyttämisestä ,muun muassa autoveron ja polttoaineverojen muodossa. Kuitenkaan näitä veroja ei ohjata tieverkon kehittämiseen vaan vaikkapa Kreikkaan ja parinsadan apinan palkankorotuksiin.

Suursijoittajat, jotka pian saavat ilmaiseksi ostaa Suomen tieverkon ei ole mitään muuta intressiä kuin voittojen maksimointi. Tieverkkoa ei kehitetä, vaan korkeintaan pidetään nykyisen laisena ja käyttömäksut lähetetään Panamaan.

Tämäkö on kansan tahto? Tätäkö on poliittinen toiminta pohjoismaalaisessa hyvinvointivaltiossa, jossa perustuslainkin mukaan suurin valta kuuluu kansalle. Jos tämän hankkeen ja monien muidenkin yksityistämisprojektien annetaan toteutua, ei meillä kohta ole enää mitään myytävää.

Yhtiöksi muutetut valtion toimielimet tulisi välittömästi ottaa valtion haltuun ja niiden hallinto siirtää suoraan ministeriöiden alaisuuteen. Myydyt valtionyhtiöt tulisi kansallistaa takaisin, koska ne myyneet poliitikot ovat todennäköisesti toimineet epärehellisesti ja heidän rikoksensa tulisi tutkia ja perata ihan alusta asti.

Jotta tämä menettely toteutuisi täytyisi ottaa välittömästi käyttöön sitovat kansanäänestykset, jolloin tietty määrä vaikkapa adressin allekirjottaneita voisivat vaatia kansanäänestyksen suorittamista asiasta. Kansanäänestys olisi sitova. Vastaavasti voitaisiin vaatia hallituksen kaatamista ja uusien vaalien järjestämistä.

1 comment

  1. kansalainen

    Teiden – siltojen – rautateiden – meriväylien – myyminen kansainvälisille sijoittajille on sen suuruusluokan asia että asiasta pitää järjestää sitova kansanäänestys siten että jos 3/4 kansasta haluaa myydä ne niin sitten ne myydään kansainvälisille sijoittajille.

    Miksi vähintään 75 % kansasta pitää olla myymisen kannalta?

    Koska tuo 3/4 kansasta varmistaa sen että kansaa todella on myymisen kannalla.

    Yli 50 % kannatus kertoo asiasta vain sen hetkisen kannan joka voi laskea alle 50 % kun kansa näkee mitä tapahtuu – hintojen nousun.

Kommentit eivät ole päällä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje