«

»

Viinikka ajoi vuonna 1971 yksinomaan Sisuilla – Dokumentti

Tulkkila 3 kilometriä. Kuva: Sisu/ YouTube

Vuonna 1971 tehdyssä mainosfilmissä esiteltiin myös onnellinen Sisu-kuorma-autojen ostaja Kokemäeltä.

Oy Suomen Autoteollisuus Ab oli sarjavalmisteisten kuorma-autojen uranuurtaja. Yritys täytti vuonna 1971 40 vuotta, jonka kunniaksi tehtiin 21 ja puoli minuuttia kestävä elokuva, jossa esiteltiin yhtiön tuotantolaitoksia, tuotantoa sekä myöskin asiakkaita.

-Kuljetusliikkeemme käyttää yksinomaan Sisu-kalustoa, niitä on 47 kappaletta ja niillä ajetaan vuosittain yli 12 miljoonaa kilometriä, parhaimmilla yli 400 000 kilometriä vuodessa. Ja on liikenteessä vielä yksilö, jonka ensimmäisellä moottorilla ajettiin yli miljoona satatuhatta kilometriä, kertoi Viinikan toimitusjohtaja Tapani Viinikka tuolloin.

Viinikan osuus videosta on noin kaksi minuuttia. Videolla näkyy, kun tuhansien kilojen painoiset säiliörekat ylittävät Kokemäen museosiltaa, joka on tällä hetkellä suljettuna kokonaisuudessaan moottoriliikenteeltä.

Lisäksi kuorma-autot ajavat ilmeisesti sillalle johtavaa tietä, mahdollisesti Kauvatsantietä, jolle kääntyvät Kakkulaistentieltä. Kuitenkin teiden nimet ovat vain suuntaa antavia, jos tiedät tarkemmin, laita kommenttia sivun alalaidassa olevalla lomakkeella.

Elokuvassa haastateltiin myöskin kuljetusyrittäjää Lasse Vaanoa Huittisista. Videossa esiteltiin muun muassa Kontio Sisu, M-Sarjan ”Bulldog”, ”Proto A-45 ja Jyry.

Videon löydät YouTubesta klikkaamalla tästä. Kokemäkeläisen Viinikan osuus videosta alkaa kohdasta 14:30, jonka jälkeen tulee Huittislaisen kuljetusyrityksen osuus.

Kommandiittiyhtiö Viinikan toimitusjohtaja Tapani Viinikka vuonna 1971. Kuva: Sisu/ YouTube

Raskaat säiliöautot ylittävät Kokemäen museosiltaa. Kuva: Sisu/ YouTube

Kaunista Kokemäkeläistä maalaismaisemaa ilmeisesti Kauvatsantieltä. Kuva: Sisu/ YouTube

Rikkihappo kulkee. Kuva: Sisu/ YouTube

2 comments

  1. Nimetön

    Mistä bongasit kyseisen mainos elokuvan?

    1. Tuomas Kuhalainen

      Sattui tulemaan vastaan YouTubessa.

Kommentit eivät ole päällä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje