«

»

Verottaja on aina oikeassa ja lämpömittari valehtelee

Maaliskuussa 1994 suomalaisen tutkivan journalismin uranuurtaja Hannu Karpo esitti televisiossa videon verosaunasta.

Videolla Karpo ”saunoi” merikarvialaisen yrittäjän jo palaneen saunan raunioissa. Jäljelle oli jäänyt ainoastaan kiuas. Vaikka löylyä heitettiin jatkuvasti, ei lämpömittari värähtänytkään.

Verottaja oli määrännyt kyseisestä saunasta kiinteistöveron, vaikka saunan palamisesta oltiin ilmoitettu, ei verottaja ollut sitä hyväksynyt.

Lämpömittari näytti useita pakkasasteita. Tästä Karpo totesi seuraavasti:

-Tuo mittari valehtelee. Ei tässä voi olla kylmä, koska tässä kerran on sauna.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje