«

»

Näkökulma: Hyvin menee kirkkovaltuustolla

Kokemäen kirkko. Kuva: Tuomas Kuhalainen

Kokemäen kirkkovaltuuston ja kirkkoherran välillä on jälleen todettu olevan ristiriitoja.

Seurakunnan kiinteistöpolitiikka on herättänyt närää kuntalaisten kesken. Ensin paikallisen vallan vahtikoirankin kommentoima kirkon tuhoamisprojekti, sitten seurakuntakeskus ja vielä leirikeskuskin.

Seurakuntakeskuksen osalta on tehty kaikki mahdolliset suunnittelu- ja rakennusvirheet. Tasakatto ei suomalaisissa olosuhteissa ole järkevä investointi, on selvää että pian se alkaa vuotamaan ja homehtumaan. Pitäisi jopa olla laki, ettei tasakattoisia rakennuksia saisi tehdä.

No, nyt tuollainen aikansa insinööritaidon taidonnäyte on kuitenkin kyhätty, ja se pitäisi nyt korjata. Tilanne olisi melkein se, että helpommalla päästäisiin purkamalla vanha pois ja rakentamalla uusi tilalle. Mutta mitä päätettiin? Seurakuntakeskus jatkaakin tasa-kattoisena!

En ymmärrä, että kannattaako tuollaista hökkeliä loppujen lopulta edes alkaa korjaamaan. Siitä pitäisi kysyä vähän seurakuntalaisiltakin, jotka sen lopulta maksavat. Kauvatsan korvessa sijaitsee toinen murhe, eli Aittakari ja sen leirikeskus. Hyttysiä kihisevä kovalla rahalla rakennettu aikansa tyyliä edustava rakennus, jolla ei kuitenkaan ole mitään merkittävää arvoa.

Näistä ja monista muista epäkohdista on väännetty kättä kirkon eri luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden kanssa pitkään. Väittelyä on käyty myöskin lehdissä, jossa viimeksi Sydän-Satakunnassa vastakkain olivat kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hannu Heikola, joka syytti kirkkoherraa Hannu Tomperia luottamushenkilöihin vaikuttamisesta. Tähän en voi sanoa muuta, koska en taustoja siitä paremmin tiedä.

Eli tiivistelmänä, että kaunis kirkko toimistotiloiksi, siivilään pari paikkaa sekä säilytetään hyttysansa alkuperäisessä kunnossa. Hyvä seurakunta!

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje