«

»

Millainen on Hjalliksen uusi ”kansanliike” Liike nyt?

Viime viikolla Hjallis Harkimo pudotti oikean uutispommin ilmoittamalla eroavansa Kokoomuksesta ja perustavansa Liike Nyt ry:n.

Niin kutsuttua kansanliikettä Hjallis on puuhannut yhdessä muun muassa mielipiteitä jakavan Tuomas Enbusken ja kansalaisia vihastuttavia kommentteja, kuten muun muassa ”suomen kieli on taakka suomalaisille” laukoneen Mikael Jungerin kanssa.

Jo pelkästään näiden, eli Enbusken ja Jungerin toimiminen liikkeessä pitäisi jo herättää epäluuloa.

Kuten Junger, myös Enbuske vihaa kansalaisvaltiota, ja kaikkea mitä se perimmässään käsittää. Esimerkiksi Twitterissä hän kommentoi alkuvuodesta: ”On täysin yhdentekevää, näyttävätkö suomalaiset 200 vuoden päästä esimerkiksi siltä, miltä intialaiset näyttävät nyt. Siksi ylikansoitetussa maailmassa on turha kannustaa ”oikean näköisiä” suomalaisia lisääntymään.”

Hänen mielestään myöskään Suomen maaseutua ei tule pitää asuttuna, sillä se on ”järjetöntä ja kallista.”

Tällaisia kommentteja laukovien miesten kanssa nyt Hjallis puuhailee uutta ”kansanliikettä”

Eroamalla Kokoomuksesta olisi luullut Harkimon haluavan tehdä pesäeroa Suomen myyneeseen ja rajat auki pitävään Kokoomukseen ja erityisesti Petteri Orpoon, mutta näillä toimilla luodaan taas ihan samanlaista näennäisesti populistista liikettä, joka ei loppujen lopuksi eroa valtapuolueista millään lailla. Ihan samanlainen kupru kuin Sinisessä tulevaisuudessa.

Liike on julistanut, että sen tavoite on että ”kansalaisia kuunnellaan kaikessa heitä koskevassa päätöksenteossa.” Tästä huolimatta varsinkin Tuomas Enbuske sekä Mikael Junger on ollut mukana julkisessa toisinajattelijan lynkkauksessa, jossa paljon puhuttu ja mielipiteitä jakanut ihmisoikeustaistelija Ilja Janitskin on leimattu Putinin agentiksi, Venäjän trolliksi ja natsiksi, vaikka Janitskinin suurin rikos on ollut tarjota uutispalvelun, jossa kansalaiset ovat saaneet tuoda ääntään kuuluviin. Mutta nämä kansalaiset eivät taida kuulua tuohon lauseeseen, joten tämä useampi miljoonaa suomalaista käsittävä ryhmä voidaan sulkea pois yhteiskunnallisesta keskustelusta.

Tällä hetkellä Suomessa on todistetusti ainakin yksi mielipide-vanki, Janitskin nimittäin on luovutettu Suomeen odottamaan toukokuussa pidettävää käräjäoikeuden istuntoa. Janitskinia ei ole vielä edes syytetty mistään, ja mediassa hänet on jo tuomittu.

Tämä ”kansanliike” ei todellisuudessa ole mikään ”kansanliike” vaan ilmeisesti vain pienen eu-liberaalin eliitin keskustelukerho ja populistinen hyppykeppi vallankahvaan. Liikkeen kotisivuilla puheet ovat kauniita, mutta valtaosan sen perustajista antamat lausunnot puhuvat toista kieltään.

Odotan kuitenkin vielä Hjalliksen kantaa liikkeen poliittisista suuntaviivoista, ennen kuin lopullisesti tuomitsen tuon toiminnan, mutta ainakin Enbusken ja Jungerin mukana olon perusteella liike on jo valmiiksi tuhoon tuomittu.

3 comments

 1. Nimetön

  Joskus Kokoomuksen arvot perustuivat KOTI, USKONTO ja ISÄNMAA. Nyt perhearvot ovat persiillään, uskonto on islam ja isänmaa EU.

 2. Numento

  Luin liikkeen nykyisten jäsenten kannanotot ja mielipiteet Liike Nyt kotisivulta. Se mitä siellä leperrellään ei ole poliittisesti merkittävää mutta ne asiat mistä siellä ei mainittu ovatkin sitä merkittävämpiä. Sanat kansallismielisyys tai suorademokratia eikä EU kriittisyys löydy liikkeessä tässävaiheessa puuhastelevien sanavarastosta. Maahanmuutto sanaa et löydä vaikka sillä on merkitystä yhteiskunnassamme päiväkodista vanhustenhoitoon, sosiaalipolitiikkaan, asuntopolitiikkaan ja lähes kaikkeen. Eliitti puuhastelee jonkinlaista uutta äänitorvea mutta miten se saa jalkansa parlamentarismin oven väliin ? Kansalaisten keräämät adressitkaan eivät miellytä parlamenttia kuin joissain toisarvoisissa asioissa kuten tasa-arvoinen avioliittolaki. Tässävaiheessa liike ei ole satavarma asettaako se ehdokkaita 2019 vaaleihin. Se temppu tarvisisi jalkautumista kansan pariin eli kannattajakorttikeräyksen.

 3. Viktor Atamaani

  Arvostan Harkimoa tietysti liikemiehenä koska on hankkinut itselleen sievoisen omaisuuden.
  Nyt hän lyö itseään kirveellä polveen koska on valinnut kumppaneikseen valtakunnan vihatuimmat ääliöt.

Kommentit eivät ole päällä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje