«

»

Hallitus valehtelee koventaneensa seksuaalirikollisten rangaistuksia

Pääministeri Juha Sipilä Kuva: Wikipedia

Pääministeri Sipilän hallitus ilmoitti maanantaina, että se on koventamassa seksuaalirikollisten rangaistuksia. Kuitenkin tämä on pelkkää kansan kosiskelua, sillä todellisuudessa rangaistukset eivät nouse.

Sinisen tulevaisuuden Simon Elo ilmoitti valtioneuvoston selonteon esittelyn yhteydessä, että ”siniset ovat Suomen turva.” Samassa lauseessa Elo ilmoitti, että seksuaalirikosten rangaistuksia kovennetaan.

Todellisuudessa ainoastaan rangaistusten ylärajoja aiotaan korottaa. Tästä ei käytännössä ole mitään merkitystä tuomioihin, koska tuomioistuimet tuppaavat käyttämään rangaistuksasteikon alapäätä tuomioissaan. Jo nykyisellään rangaistusasteikko antaisi mahdollisuuden paljon kovempiin tuomioihin, mutta niitä ei oikeusistuimet nykyisenkään lain puitteissa ole käyttänyt edes vakavampien tapausten, kuten lasten seksuaalisten hyväksikäyttöjen ja joukkoraiskausten osalta.

Ainoa ratkaisu seksuaalirikollisten tuomioiden korottamisessa olisi nostaa tuomioiden alarajaa vähintään kolmeen vuoteen, sillä kahteen vuoteen asti rangaistus voidaan antaa ehdollisena.

Suomalaisten oikeustajuun ei sovi, että lasten hyväksikäyttäjät voivat selvitä ehdollisilla rangaistuksilla. Silti valtaosa näin selviää, eikä Sipilän hallitukselta ole tulossa tälle mitään muutosta.

2 comments

 1. Nimetön

  Kyllä kansa tämän vielä muistaa, ensi vaaleissa kepu lentää arkadianmäeltä että heilahtaa.

 2. Viktor Atamaani

  Vankilamme ovat aivan täynnä; kohta sinne ei enää passiteta kuin murhamiehet.
  Uusia vankiloita ei ole rakenteilla?

  Olen samaa mieltä siitä että tuomiot raiskauksista ovat maassamme naurettavan pienet.
  Monissa sivistysvaltioissa tuomiot ovat 10- 20 vuotta, lapsiin kohdistuvista raiskauksista jopa elinkautinen.

Kommentit eivät ole päällä.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje