«

»

Pääkirjoitus: Nauti helteistä, kun vielä voit!

Suomalaiset ovat viime päivinä päässeet tai joutuneet nauttimaan jopa läkähdyttävistä helteistä. Aluksi kesä oli viileää, mutta nyt heinäkuun loppupuolella näyttääkin maahan rantautuneen oikein voimakkaan helleaallon.

Näin lämpimiä päiviä on harvoin täälläpäin koettukaan, joten niistä tulee nauttia, vielä kun voi.

Helpotusta helteeseen voi hakea vaikka pulahtamalla uimaan.

Helteet tuovat mukanaan myöskin ukkosrintamia. Erittäin voimakas ukkospuuska nähtiin Kokemäellä torstaina 30.7. Ilmatieteen laitos veikkaa puuskan olleen kesän voimakkain. Torstain myrskyä enteiltiin jo keskiviikkoiltana, kun ensimmäiset ukkospilvet saapuivat. Tuolloin myrsky oli huomattavasti torstaista leudompi.

Tänään perjantaina pitäisi Ilmatieteen laitoksen mukaan taas olla kohtuulämmin päivä. Kolmelta iltapäivällä lämpötila kohoaa ennusteiden mukaan 24 asteeseen. Samana ajankohtana lauantaina nautitaan 26 asteen helteistä.

Ja ilmat sen kuin lämpenevät: sunnuntaiksi ennustetaan 27 astetta ja maanantaiksi 31 astetta. Tiistaina nautitaan 30 asteen lämpötilasta.

Sadetta ei kuitenkaan ole ennusteissa näkyvissä ainakaan muutamiin päiviin.

Pianhan se syksykin kuitenkin taas tulee ja tuo mukanaan keltaiset lehdet ja sateet. Mutta tuolloin aletaan odottamaan jo joulua sekä valkoista maata.

Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot

Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka käyttämäsi verkkosivusto lähettää selaimeesi. Se auttaa sivustoa muistamaan käyntisi tiedot, kuten valitsemasi kielen ja muita asetuksia. Eväste voi helpottaa seuraavaa käyntikertaasi ja tehdä sivustosta sinulle hyödyllisemmän. Evästeillä on tärkeä rooli. Ilman niitä verkon käyttäminen olisi paljon turhauttavampaa. Käytämme evästeitä moniin tarkoituksiin, muun muassa Google:n mainosten kohdentamiseen sekä kävijämäärän laskemiseen. Lisätietoja käytännöistämme saat Googlen sivustolta: http://www.google.com/intl/fi/policies/technologies/ads/ Jatkamalla selausta hyväksyt nämä ehdot.

Sulje